Cornelia Rednic a explicat, pas cu pas, cum pregătește plăcinta cu dovleac.
Cornelia Rednic este una dintre cele mai iubite artiste de muzică populară din țară, cu o carieră întinsă pe câteva decenii de activitate. Atunci când nu este pe scenă, în lumina reflectoarelor, Cornelia este într-un loc extrem de drag ei, în bucătărie, acolo unde realizează adevărate preparate ca scose din revistele culinare. Prăjituri de tot felul, cu frișcă, blaturi făcute în casă, creme, din umpluturi sofisticate sau cu gust de copilărie, toate acestea iau forma unor deserturi extrem de apreciate. Fiecare bunătate este împărtășită cu toți cei care o apreciază în online, fiind o iubitoare a tradiționalului nu doar prin muzică și port, ci și prin gastronomie. În preajma sărbătorilor importante de peste an, întreaga masă este umplută de bunătăți, iar artista este mereu cu zâmbetul pe buze atunci când urmează să pregătească bucate alese. Își răsfață soțul cu deserturi de excepție, iar cele mai importante pentru ea sunt cantitățile, pentru ca totul să iasă ca la carte.
Plăcintă cu dovleac, rețeta pregătită de Cornelia Rednic
De această dată, artista a intrat din nou în bucătărie pentru a realiza un desert care are, negreșit, gustul anotimpului de afară. Este foarte ușor de realizat, iar pentru el, vedeta este dovleacul. Aceasta a dezvăluit, pas cu pas, cum pregătește blatul și crema, având nevoie de doar câteva ingrediente. Umplutura este realizată din dovleac dat prin răzătoare, în care a adăugat zahăr și vanilie și a lăsat totul la foc mediu.
„Plăcintă cu dovleac.
Blat:
- 600 g unt moale
- 150 g zahăr
- 2 praf de copt stins cu oțet
- Vanilie
- Un ou
- Puțină sare
- Făină 800-900 g
Se frământă un aluat și se împarte în două foi.
Crema:
3.5 kg dovleac dat prin răzătoare, se călește la foc mediu cu 200 g de zahăr și vanilie. Când s-a făcut, se pune la răcit. Se așază în tavă și se coace la 180 de grade pentru 40-45 de minute.”, a scris Cornelia Rednic pe contul ei de socializare.