Rețeta de choux craquelin preparată de Gabriela Cristea! „Ele pot fi umplute cu orice, plecând de la clasica creme patissiere, până la nebunii!”

Rețeta de choux craquelin preparată de Gabriela Cristea! „Ele pot fi umplute cu orice, plecând de la clasica creme patissiere, până la nebunii!”
Rețeta de choux craquelin preparată de Gabriela Cristea! „Ele pot fi umplute cu orice, plecând de la clasica creme patissiere, până la nebunii!”

Gabriela Cristea a dezvăluit rețeta pentru choux craquelin.

Gabriela Cristea a împărțit, de această dată, câteva rețete franțuzești, așa că acum a venit cu rețeta choux craquelin, îndrăgitul aluat care poate fi umplut cu orice cremă doriți.

Care sunt ingredietele pentru choux craquelin, rețeta Gabrielei Cristea

Citește și: Rețeta de creme patissiere pentru eclere, cremșnit și choux au craquelin a Gabrielei Cristea. „În cofetărie și patiserie e chimie pură!”

Citește și: Rețeta Gabrielei Cristea de salam de biscuiți cu ciocolată! Un preparat simplu de făcut și delicios de mâncat: „Este un deliciu. Este mai bună decât rețeta clasică.”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ingrediente:

  • 100 grame unt
  • 130 grame zahăr
  • 130 de grame de făină

Gabriela Cristea a dezvăluit cantitățile exacte din ingredientele de care

are nevoie pentru a face aluatul de choux craquelin, care se face foarte rapid, din doar 3 lucruri pe care le aveți deja în casă.  „Am pus 100 de grame de unt, îmi trebuie 130 de grame de zahăr și 130 de grame de făină. Vreau să fac ceva deosebit. Voi face niște choux craquelin, niște prăjiturele franțuzești, îți plouă în gură. Gogoșile de choux a la creme, care sunt ca la eclere.
Untul trebuie să fie moale, așa cî voi amesteca cu mâna, pentru că așa e cel mai simplu. Am lăsat de dimineață să se încălzeească. Peste unt adaug zahărul tos, trebuie doar amestecat și incorporat cu grijă să se topească zahărul. Dacă rămân particule netopite, nu e niciun fel de problemă.”,
a povestit Gabriela Cristea.

Cum prepară Gabriela Cristea aluatul pentru choux craquelin

Gabriela Cristea a dezvăluit și cum anume incorporează toate ingredientele, cât trebuie să stea la congelator aluatul și cu ce anume poate fi umplut acesta.  „Ele pot fi umplute cu orice, plecând de la clasica creme patissiere, până la nebunii sau simple. Pot fi și simple. Am, de exemplu, o cremă de nuci și aș putea să îi pun cremă de nuci, iar pe lângă să îi fac o inimă din cremă din caramel sărat.

Creme patissiere poate fi combinată cu cremă de nuci, mango, fistic, ce vreți voi.  Am pus și făina aici și am să incorporez și amestec. Întind foaia, trebuie să aibă cel puțin 2 milimetri. Astea vor fi și foarte crocante deasupra. Rețeta asta mi-a dat-o fina mea. Foaia asta va merge la congelator și va sta acolo câteva ore bune. Abia după ce a înghețat poate fi umplută cu cremă.”,
a mai spus Gabriela Cristea.Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Rețeta Gabrielei Cristea de salam de biscuiți cu ciocolată! Un preparat simplu de făcut și delicios de mâncat: „Este un deliciu. Este mai bună decât rețeta clasică!”

4 zodii care își îndeplinesc cele mai mari dorințe până la toamnă. Sunt protejate de o aură divină

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Istoria se repetă la Electric Castle 2024. Festivalul a dat peste cap traficul rutier

Cristina Șișcanu plănuiește o vacanță în doi? Ce spune prezentatoarea TV despre următoarea călătorie. “Sunt mai multe responsabilități când sunt copiii.”

În această seară, de la ora 22:30, în serialul “Vinovați de iubire”, Gulben, vis împlinit

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies