Reincalzesti orezul? Faci o mare greseala, otravindu-te cu mana ta


Poate de multe ori nu reusim sa mancam intreaga cantitate de alimente pe care o pregatim si logic o reincalzim pentru masa de pranz sau cina, dar specialistii sustin ca trebuie sa fim atenti cu unele alimente.

Medicii avertizeaza ca orezul reincalzit poate provoca intoxicatii grave alimentare! Nu reincalzirea este cauza problemei, dar modul in care orezul a fost depozitat inainte de a face asta.

Cel mai simplu si savuros desert: budinca de orez cu lapte, ciocolata si cirese!

Orezul nefiert poate contine spori de Bacillus cereus – o bacterie care poate provoca intoxicatii alimentare. Cand orezul este fiert, sporii pot supravietui. In cazul in care orezul a fost lasat sa stea la temperatura camerei, sporii pot creste in bacterii.

Pilaf manastiresc - O reteta de post, de la Manastirea Prislop

Aceste bacterii se multiplica si incep sa produca toxine care provoaca varsaturi sau diaree. Cu cat orezul fiert sta mai mult la temperatura camerei, cu atat mai probabil acele bacterii si toxinele din el, il pot face mai periculos.

Sursa


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Irem Helvacioglu, neînfricata “Nefes”, din “Lacrimi la Marea Neagră”: “Aveam cam 10 ani și deja alesesem profesia pe care mi-o doream!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri