Reguli pentru un păr frumos și sănătos


Aflați din rândurile următoare care sunt regulile de care trebuie să ținem cont pentru a avea parte de un păr frumos și sănătos.


In articol:

Fie că e lung sau scurt, drept sau cârlionțat, toată lumea își dorește să aibă parte de un păr frumos și sănătos. Acest lucru nu este posibil întotdeauna deoarece genetica joacă și ea un rol foarte important în această ecuație.

Din fericire, există anumite produse care să ne ajute să avem parte de rezultatul dorit chiar dacă Mama Natură nu a fost foarte darnică în privința părului nostru.

Mai mult decât atât, sunt anumite reguli pe care trebuie să le respectăm pentru a avea parte de un păr frumos și sănătos.

În cadrul unei emisiuni, specialistul în frumusețe, Diana Baicu, a vorbit despre cum să alegem produsele potrivite pentru părul nostru și cum să-l îngrijim pentru a căpăta un aspect frumos și sănătos.

Cum ne alegem șamponul potrivit pentru tipul nostru de păr

Citește și: Produsele hidratante ne fac părul mai rezistent la umiditate

Cum ne alegem șamponul potrivit pentru tipul nostru de păr

Produsele de îngrijire a părului și în special tipul de șampon pe care îl folosim are o importanță semnificativă în aspectul părului și în sănătatea acestuia. De aceea, trebuie să le alegem cu atenție și să ținem cont de anumite lucruri esențiale care ne ajută să folosim ceea ce este mai bun pentru tipu nostru de păr.

Specialistul în domeniu a oferit câteva sfaturi legate de alegerea șamponului.

Șamponul este unul dintre produsele cele mai importante în rutina noastră de îngrijire a părului. Nici într-un caz nu ne alegem șamponul după ambalaj, după miros sau după o reclamă pe care noi am văzut-o. Șamponul ni-l alegem în funcție de tipul nostru de scalp, de tipul nostru de păr și de textura părului .”, a precizat specialistul în domeniu.

Părul nostru are întotdeauna mai multe nevoi și de aceea este foarte important să îi asigurăm tot ceea ce are nevoie într-o ordine corespunzătoare.

În cazul în care nu știm ce șampon este potrivit tipului nostru de păr, specialistul în domeniu ne recomandă să alegem un șampon hidratant.

Întotdeauna șampoanele de hidratare sunt potrivite pentru toată lumea. Ne aduce un aport de apă și crește elasticitatea părului. Putem să le folosim în fiecare zi .”, spune specialistul în domeniu.

Un alt tip de șampon foarte bun pentru părul nostru și pe care ar trebui să îl folosim în mod regulat este șamponul detox.

Măcar odată pe lună recomand să folosim șampoane detox. Aceste șampoane ne curăță părul în profunzime de toate rezidurile și au diferite ingrediente active .”, explică specialistul în domeniu.

Printre ingredientele pe care ar trebui să le evităm în compoziția șampoanelor astfel încât să nu afecteze părul se numără sulfații, formaldehida și diferite tipuri de etoxilați.

Sulfații sunt produse care curăță foarte bine.Atunci când vorbim de părul nostru trebuie să îl evităm cu orice preț. Acești sulfați sunt iritanți pentru piele. ”, explică specialistul în domeniu.

Reguli esențiale de îngrijire a părului

Citește și: 5 pași pentru un păr strălucitor și sănătos

Reguli esențiale de îngrijire a părului

În cazul în care firul de păr este uscat, dar scalpul este unul gras, potrivit specialistului în domeniu, întotdeauna primează scalpul. De aceea, este foarte important ca mai întâi să tratăm problema legată de scalp cu ajutorul șamponului și să alternăm șampoanele astfel încât să rezolvăm și problema legată de scalp și cea legată de păr.

În niciun caz nu alternăm șampoanele în același timp. La un spălat folosim produsul pentru scalp și la celalalt folosim produsul pentru păr .”, ne atrage atenția specialistul în domeniu.

De asemenea, dacă ne confruntăm cu un păr degradat, trebuie să îl ajutăm să-și revină prin produse bogate în keratină.

 „ Trebuie să folosim pentru părul degradat șampoane care au și o textură diferită, care este mult mai untoasă și au în structură keratină, aminoacizi și conțin diferite extracte de plante .”, spune specialistul în domeniu.

Tot ea atrage atenția asupra persoanelor cu părul blond să folosească șampoane cu pigmenți de culoare violet, dar nu în exces.

 „ Aceste șampoane nu le folosim tot timpul pentru că ele pot să determine în timp asprimea părului. Le alternăm tot timpul cu alte tipuri de șampon .”, explică specialistul în domeniu.


Abonează-te pe

Citește și:

Ce trebuie să știi despre părul cărunt

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

4 sfaturi pentru îngrijirea buzelor în sezonul rece

Cele mai bune sfaturi pentru vopsirea părului

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Am făcut tot ce a ținut de mine ca să fim bine.” Ce s-a întâmplat în familia Simonei Gherghe
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri