Bucatarul a impartasit cititoarelor de pe blogul sau modul in care pot face singure, acasa, rosii deshidratate pe care sa le foloseasca iarna la mancare.
"Cum e iulie si cuptorul s-a mutat din casa, afara iar tomatele sunt la potentialul lor maxim, e momentul sa fac niste rosii uscate la soare. Am lasat cuptorul in pace si m-am apucat de bricolat. O scandura subtire, o bucata de plasa de tantari, piuneze, un ferastrau si un ciocan – chiar si de snitele. Am confectionat deci o rama cu 4 laturi de 30cm imbracate in plasa pe ambele fete.
Am lasat ciocanul jos si am luat cutitul in mana. Am taiat jumatati 500 grame de rosii prunisoare in doua, dupa care le-am eviscerat si le-am sarat bine cu sare de munte – din aia cu pamant pe ea, fara iod. Le-am asezat pe toate in rama, cu fata in sus si le-am pus pe balcon, unde bate soarele toata ziua, bate-l-ar Dumnezeu.
Dupa 5 zile nu mai aveau in ele pic de apa.
Am strecurat si cateva frunze de busuioc pitic si flori de cimbru apoi am inecat totul in ulei de masline. Capac. Dulap. Asteptat toamna tarzie caci pana atunci sunt atatea rosii si cineva tre sa le manance/ faca bulion si pe ele", a scris Adrian Hadean pe blog.