Rareș Bogdan vorbește despre pașaportul anti-COVID-19: „E complicat și restrictiv..."


Rareș Bogdan susține că pașaportul anti-COVID-19 ar putea fi introdus ca măsură restrictivă suplimentară. Ce a declarat europarlamentarul?


In articol:

Rareș Bogdan a vorbit la Digi 24 despre introducerea pașaportului anti-COVID-19. Europarlamentarul susține că premierul Greciei dorește o astfel de măsură ca o restricției suplimentară.

Rareș Bogdan, despre pașaportul anti-COVID-19

Europarlamentarul Rareș Bogdan vorbește despre motivul pentru care premierul Greciei dorește introducerea pașaportului anti-COVID-19.

Citeste si: Raed Arafat anunță ce se va întâmpla după 8 februarie! Se ridică restricțiile?

rares bogdan despre pasaportul anti covid-19
pașaportul anti-COVID-19 ar putea fi introdus în mai multe țări[Sursa foto: Facebook Rares Bogdan]

„E complicat și restrictiv să spui pașaport. În cadrul grupului premierul grec e principatul promotor. Asta și pentru că au un PIB foarte mare provenit din turism. Și alți premieri susțin acest certificat. Mă tem însă să nu fie o restricție suplimentară. Deja sunt restricții în privința unor țări.

Dar un carnet de vaccinare poate să existe. Să sperăm că o parte dintre români vor înțelege să se îndrepte către centrele de vaccinare. Dar trebuie să fim extrem de atenți. Libertatea este scumpă și a fost greu de câștigat! Nu trebuie noi să formăm opreliști suplimentare. Cu cât avem mai puține restricții este cu atât mai bine pentru cetățeanul european. Depinde cu ce comparăm campania de la noi. Cu Israelul? Sigur că numărul e mai mic. Dar nu o putem face deoarece infrastructura e diferită. Nu aș spune că nu sunt mulțumit. Faptul că a căzut platforma e rușinos, mai ales într-o țară cu IT-iști. E vina altora”, susține Rareș Bogdan.

Președintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, despre pașaportul anti-COVID-19

Asztalos Csaba, președinte CNCD, susține că statele membre UE au dreptul să solicite atât teste anti-COVID-19 cât și certificate de vaccinare pentru cetățenii care călătoresc.

Citeste si: COVID-19 Germania: Lockdown-ul se prelungește până la 14 februarie

rares bogdan despre pasaport anti-COVID-19
Rareș Bogdan își spune părerea despre pașaportul anti-COVID[Sursa foto: Facebook Rares Bogdan]

„Subiectul este puțin nuanțat. La nivelul UE avem Directiva 38 din 2004 privind dreptul la libera circulație și dreptul de ședere în UE, una dintre excepții – când poți impune restricții, este tocmai sănătatea publică.

Art 29 spune clar că sunt boli care justifică măsuri de restricționare a liberei circulații, boli cu potențial pandemic, așa cum sunt definite de OMS, boli infecțioase contagioase.

Potrivit legilor UE, statele membre au și posibilitatea legală să impună restricții ale libertății de circulații și a dreptului de ședere când trebuie să protejeze sănătatea publică.

Solicitarea de teste sau de certificate de vaccinare nu vor fi neapărat o formă de discriminare. Suntem într-o perioadă de vaccinare, trebuie să punem accent pe transparență și informare cu privire la procesul de vaccinare, ca populația să aibă încredere și să decidă informat dacă se vaccinează sau nu, să insistăm pe aceste aspecte de informare.", a declarat președintele CNCD.


Abonează-te pe

Citește și:

COVID-19 Israel: Se prelungește carantina, iar măsurile sunt extrem de stricte

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱

Școlile se pot redeschide în plină pandemie! Cea mai așteptată veste de elevi și de profesori

Coordonatorul campaniei de vaccinare din Israel, despre administrarea primei doze: „Mai puţin eficientă decât am crezut”

Se ridică restricțiile de sâmbătă, ora 00.00? Informații de ultimă oră

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

//DESCOPERĂ// Cum să scapi de zgârieturile de pe pantofii de piele

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri