Raed Arafat, despre accesul la locul de muncă în baza certificatului verde: „Legea se dezbate în Parlament”


Șeful DSU, noi declarații despre obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă.


In articol:

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat de curând faptul că în Parlament sunt dicuții în ceea ce privește proiectul accesului la locul de muncă, în sistemul public, exlusiv pe baza certificatului verde. Oficialul susține că legea ar trebui să fie adoptată în următoarele două sau trei săptămâni. Până la vaccin se făcea testarea, angajatorul fiind cel care plătea.

Citeste si: Dr. Daniela Diveică ne spune tot ce trebuie să știm despre intervențiile în zona genitală

„La angajaţi nu se aplică aceste reguli (măsurile luate recent privind accesul în baza certificatului verde, la unele activităţi – n.r.) pentru că aici trebuie lege şi legea se dezbate în Parlament.

Am auzit că sunt amendamente, se lucrează, dar intenţia este fie te vaccinezi, fie te testezi periodic. Dacă trece legea în forma pe care o cunosc, este testat pe banii tăi, trecut prin boală sau vaccinat. Legea este depusă pentru anumite categorii de personal, acum înţeleg că sunt propuneri de extindere la mai mult, încă nu ştiu discuţiile din Parlament. Nu am fost să aud ce se discută acolo, dar aşteptăm să vedem forma finală.

Pe sectorul privat normal că nimeni nu o să oblige sectorul privat să testeze angajaţii, dar sectorul privat probabil că va face acelaşi lucru ca sectorul public. (…) Este în final, o alegere. Nu este ca în unele ţări unde vaccinul este obligatoriu (…). Nu există testare acolo, există vaccinare sau nu mai lucrezi. România merge pe o soluţie, cel puţin cum e depusă legea, din ce ştiu, este vaccin sau, în final, testare”, a declarat Raed Arafat, marţi seară, în cadrul unei emisiuni televizate.

Citeste si: Raed Arafat- mesaj către nevaccinați despre noile restricții: “Nu suntem singurii care aplicăm aceste reguli”

Cadrele medicale, nevoite să aibă certificat verde!

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență menționează că adoptarea noului act normativ s-ar putea face în câteva săptămâni: „Eu ştiu că este în regim de urgenţă, deci ar trebui în 2-3 săptămâni, poate şi mai repede, să treacă”. Tot în baza acestui act normativ se află și obligativitatea personalului medical de a prezenta certificatul verde.

Astfel, personalul din unitățile sanitare publice și private aflate în subordinea sau coordonarea Ministerului Sănătăţii, din cadrul caselor de asigurări de sănătate, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne şi unităţilor subordonate, dar și cel din laboratoarele de analize medicale va fi nevoit să prezinte dovada vaccinării sau dovada trecerii prin boală.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat, explicații suplimentare despre accesul în mall! Condițiile în care se poate intra fără certificat verde

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

A apărut tulpina românească de Covid-19! Medicul Florin Roşu: „Am observat o modificare în simptomatologie”

Cum afectează traumele nerezolvate tipurile de ataşament din viaţa noastră?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
,,Mi se întâmplă des în ultima vreme.” Gabriela Cristea a rămas fără voce în direct. Ce s-a întâmplat cu prezentatoarea TV
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri