Medicii din Iași se confruntă cu manifestări dramatice ale bolii! Noua tulpină este mai periculoasă față de variantele cunoscute.
Specialiștii ieșeni au luat în calcul ipoteza apariției unei noi tulpini de Sars-Cov-2 după ce au constatat forme tot mai agresive ale bolii în ultimele săptămâni. Potrivit noilor informații furnizate de aceștia, tulpina românească este mai violentă decât cea anterioară și are o transmisibilitate mult mai agresivă.
Citeste si: Medicul Virgil Musta propune instaurarea carantinei: „ În două-trei săptămâni vom avea primele rezultate”
Medicul Florin Roșu, despre tulpina românească de Covid-19
Managerul spitalului de boli infecțioase din Iași, Florin Roșu, a oferit explicații cu privire la apariția noii tulpini, explicând că au fost recoltate probe de la câţiva pacienţi infectați pentru a fi efectuată analiza.
„Da, din nefericire am observat o modificare în simptomatologia pacienților COVID care sunt infectați cu varianta Delta. În momentul de față pacienții se prezinta în triaj… cu forme ale bolii ce necesită suport din punct de vedere al oxigenoterapiei în doze mici.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Discutam undeva intre 3 până la 5l de oxigen pe minut. Ne-am dori să nu existe așa ceva, nu ne am dori să mai aparem și din acest punct de vedere în lumea medicala cu o tulpina românească.
Acest semn e mai mult decât îngrijorător și anume necesarul crescut de oxigen într-un interval scurt, asta ne aduce semne mari de întrebare. Poate e aceeași tulpina delta dar și-a schimbat tipicul sau discutam despre o alta tulpina așa acum spuneam pune probleme foarte mari din punct de vedere al îngrijirii pacienților”, a explicat medicul Florin Roşu, manager spitalului de boli infecțioase din Iași, potrivit antena3.ro.
Citeste si: Medicul Radu Țincu, soluție unică pentru combaterea pandemiei: „Lockdownul este singura măsură eficientă”
Citește și: "Persoana care a răpit-o...." Mama Luizei Melencu aruncă bomba- stirilekanald.ro
Posibilitatea apariției unei noi tulpini românești de Covid-19 a fost discutată de foarte mulți specialiști din toate colțurile țării, printre care se numără și Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca.
„Ceea ce știm de când se tot schimbă variantele virale este că fiecare variantă nou-apărută a fost o variantă mai transmisibilă, cu contagiozitate mult mai ridicată. În România în acest moment, în care peste 20-25% este rata de pozitivitate a testelor, ne arată că transmiterea virusului în comunitate este una extrem de intensă și în urma acestei multitudini de