A apărut tulpina românească de Covid-19! Medicul Florin Roşu: „Am observat o modificare în simptomatologie”


Medicii din Iași se confruntă cu manifestări dramatice ale bolii! Noua tulpină este mai periculoasă față de variantele cunoscute.


In articol:

Specialiștii ieșeni au luat în calcul ipoteza apariției unei noi tulpini de Sars-Cov-2 după ce au constatat forme tot mai agresive ale bolii în ultimele săptămâni. Potrivit noilor informații furnizate de aceștia, tulpina românească este mai violentă decât cea anterioară și are o transmisibilitate mult mai agresivă. 

Citeste si: Medicul Virgil Musta propune instaurarea carantinei: „ În două-trei săptămâni vom avea primele rezultate”

Medicul Florin Roșu, despre tulpina românească de Covid-19

Managerul spitalului de boli infecțioase din Iași, Florin Roșu, a oferit explicații cu privire la apariția noii tulpini, explicând că au fost recoltate probe de la câţiva pacienţi infectați pentru a fi efectuată analiza. 

„Da, din nefericire am observat o modificare în simptomatologia pacienților COVID care sunt infectați cu varianta Delta. În momentul de față pacienții se prezinta în triaj… cu forme ale bolii ce necesită suport din punct de vedere al oxigenoterapiei în doze mici.

Discutam undeva intre 3 până la 5l de oxigen pe minut. Ne-am dori să nu existe așa ceva, nu ne am dori să mai aparem și din acest punct de vedere în lumea medicala cu o tulpina românească.

Acest semn e mai mult decât îngrijorător și anume necesarul crescut de oxigen într-un interval scurt, asta ne aduce semne mari de întrebare. Poate e aceeași tulpina delta dar și-a schimbat tipicul sau discutam despre o alta tulpina așa acum spuneam pune probleme foarte mari din punct de vedere al îngrijirii pacienților”, a explicat medicul Florin Roşu, manager spitalului de boli infecțioase din Iași, potrivit antena3.ro.

Citeste si: Medicul Radu Țincu, soluție unică pentru combaterea pandemiei: „Lockdownul este singura măsură eficientă”

A apărut tulpina românească de Covid-19!

A apărut tulpina românească de Covid-19!

[Sursa foto: PixaBay]

Posibilitatea apariției unei noi tulpini românești de Covid-19 a fost discutată de foarte mulți specialiști din toate colțurile țării, printre care se numără și Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca.

„Ceea ce știm de când se tot schimbă variantele virale este că fiecare variantă nou-apărută a fost o variantă mai transmisibilă, cu contagiozitate mult mai ridicată. În România în acest moment, în care peste 20-25% este rata de pozitivitate a testelor, ne arată că transmiterea virusului în comunitate este una extrem de intensă și în urma acestei multitudini de multiplicări ale virusului poate să apară o variantă virală. Întotdeauna variantele acestea virale au apărut unde nu a fost controlată transmiterea virusului. Varianta indiană a apărut atunci când erau peste 300-400.000 de cazuri pe zi. În România, la o asemenea viteză de transmitere a virusului, oricând poate să apară o nouă variantă virală”, spune Radu Țincu, medic primar ATI al Spitalului Floreasca.


Abonează-te pe

Citește și:

Ciprian Mariș și Mădălina Vlad s-au căsătorit! Anunțul a fost dat pe rețelele de socializare: „Soț si soție!”

Un milionar celebru a pus ochii pe Alexia Eram! Cum au fost surprinși la un party

Cristian Jitaru, dezvăluiri cu ochii în lacrimi despre separarea de Mona: „M-am simțit ca ultimul om!”

Andreea Popescu trece prin momente grele după nașterea celui de-al doilea copil: “Nu am fost deloc bine”

Foile de dafin: beneficii si proprietati

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Cei mai doriti barbati ai horoscopului: zodii carora nu le poti rezista

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri