Raed Arafat, declarații de ultimă oră despre programul redus al magazinelor! „A existat varianta să se închidă de la ora 16...”


Raed Arafat a făcut declarații în legătură cu măsura închiderii magazinelor la ora 18.00.


In articol:

Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut declarații de ultimă oră cu privire la decizia închiderii magazinelor la ora 18.00. Românii și-au manifestat nemulțumirile față de noile restricții impuse de autorități, astfel că secretarul de stat Raed Arafat a fost nevoit să vină cu noi explicații în fața românilor revoltați.

În cadrul unui interviu acordat pentru Antena 3, Raed Arafat a fost întrebat ce soluție ar propune pentru românii care vor să își cumpere o pâine după serviciu, în condițiile în care programul lor se termină la ora 18.00, când magazinele au ordin să își închidă porțile pentru clienți.

Citeste si: Alexandru Rafila, despre sfârșitul valului trei al pandemiei: "S-ar putea să ţină o perioadă de..."

Măsura nu se explică prin măsură în sine, ci trebuie privită într-un complex. A fost luată pentru ca oamenii să ajungă acasă la ora 20.00. Scopul a fost să reducem prezența unora în diferite cluburi, care au tot fost amendate, și să prevenim diferite party-uri care au avut loc", a precizat Raed Arafat.

Raed Arafat, declarații de ultimă oră despre programul redus al magazinelor

"A fost varianta ca sâmbătă și duminică să se închidă magazinele de la ora 16.00,

dar n-a trecut. De asemenea, s-a propus interzicerea circulației în afara zonei metropolitane în weekend, însă nici această măsură nu a fost validată", a adăugat Raed Arafat, la Antena 3.

Citeste si: Carantină în Ilfov pentru încă 14 zile! Ce localități sunt vizate?

Ce restricții se aplică de vineri până duminică?

Raed Arafat, declarații de ultimă oră despre programul redus al magazinelor

În toate localităţile cu incidenţa mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, este interzisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 20.00-5.00, excepţiile fiind:  deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi; deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente; deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.

 


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Modele de rochii tricotate pe care le poți purta în zilele reci

Tragedie în showbiz! Copilul cântăreței a fost declarat MORT!

DESCOPERĂ: Cum să devii stewardesă. Pașii pe care trebuie să îi faci și ce condiții trebuie să îndeplinești

DESCOPERĂ: Tipuri de epilare și care este cea mai eficientă metodă, în funcție de zonă

DESCOPERĂ: Care este diferența dintre apa de toaletă și apa de parfum 

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

DESCOPERĂ: Dieta SCARSDALE. Principii de baza, reguli, idei de meniu pentru 7 zile

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri