Raed Arafat, avertisment sumbru pentru români! „Încă nu știm...”


Raed Arafat, avertisment sumbru pentru români! Șeful DSU a precizat că pandemia este departe de a se fi terminat.


In articol:

Raed Arafat, avertisment sumbru pentru români! Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a mărturisit că pandemia de coronavirus este departe de final, că România nu a revenit la starea de normalitate dinaintea pandemiei, motiv pentru care trebuie să rămânem în stare de alertă.

Citeste si: Raed Arafat a spus în sfârșit adevărul: de ce nu este căsătorit ”Să nu mă mai aștepte”

Raed Arafat, avertisment sumbru! România trebuie să rămână în stare de alrtă

Potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, România trebuie să rămână în stare de alertă, chiar dacă relaxarea măsurilor va continua. De asemenea, Raed Arafat a mărturisit că România încă nu a atins starea de normalitate, caracteristică perioadei dinaintea epidemiei de coronavirus, și că evoluția stării la nivel național este necunoscută și nu poate fi anticipată, momentan.

“Starea de alertă nu aduce ceva în plus față de ce este acum, dar poate să continue anumite măsuri compensatorii pe care noi le-am solicitat pentru a putea relaxa anumite restricții.

Citeste si: Arafat: Interesul pentru măsurile de protecţie a scăzut din mai multe motive

raed-arafat-avertisment-sumbru

Din punct de vedere al situațiilor de urgență, noi avem trei stări: starea de normalitate, starea de alertă și starea de urgență. Deasupra acestor trei stări mai există starea de asediu, în caz de război. Noi nu suntem în situația de normalitate, nu am ajuns acolo. Încă nu știm care va fi evoluția,” a declarat Raed Arafat, potrivit Antena 3.

“Starea de alertă ne permite să ducem mai departe, să facem mult mai ușor și să justificăm măsurile pe care le luăm mai ușor”, a mai adăugat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Citeste si: Deschiderea restaurantelor și a grădinițelor de stat după 15 iunie 2020. Informații de ultimă oră din partea Ministrului Sănătății

 

Raed Arafat, îngrijorat de numărul de persoane infectate

Totodată, secretarul de stat Raed Arafat a mărturisit că este foarte îngrijorat de numărul mare de cazuri noi de coronavirus, apărute în ultima perioadă, odată cu relaxarea restricțiilor. Potrivit acestuia, dacă numărul de cazuri va continua să înregistreze creșteri semnificative, ar putea apărea și alte tipuri de probleme.

Citeste si: Raed Arafat, reacție dură după ce a fost criticat din cauza măsurilor luate din cauza coronavirusului: „S-a ajuns prea departe”


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

Cum începem spălatul pe dinți la copiii mici? 10 întrebări și răspunsuri!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri