În cazul în care ai o bucată de carne mai fibrosă și îți este teamă să o prepari din simplul fapt că va deveni și mai tare, nu trebuie să o arunci. Iată cum te poate ajuta bicarbonatul de sodiu
In articol:
Bicarbonatul de sodiu are multe utilizări, cu toții știm acest lucru, însă una dintre ele este cel puțin interesantă. Mai multe gospodine obișnuiesc să pună ingredientul pe carnea de porc sau pe cea de vită, asta dacă este mult prea tare înainte de preparare.
Citeste si: Cum poți păstra brânza proaspătă mai mult timp în frigider. Toate gospodinele trebuie să încerce acest truc
Pune bicarbonat de sodiu pe carne
Pune bicarbonat de sodiu pe carne
Pentru început, acoperă bucata de carne cu bicarbonat de sodiu și las-o la frigider timp de 3-5 ore.
Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament
Spală bine carnea de bicarbonat înainte să o gătești. Carnea va fi atât de moale încât ți se va topi în gură!
Bicarbonatul de sodiu ajută și fasolea să fiarbă mai repede și mai bine!
Pentru început, trebuie să pui fasolea în apă pe foc, ca de obicei. După câteva clocote, prima apă se aruncă, iar conținutul se pune într-o nouă apă, unde se adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu și se lasă să clocotească de câteva ori.
Ulterior apa se aruncă, iar bobele se clătesc cu apă caldă.
La ce mai poți folosi bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu reprezintă cea mai bună soluție pentru a elimina acarienii din pernă și saltea.
Pentru saltea vei avea nevoie de un recipient de dimensiuni medii în care să amesteci ulei de eucalipt cu bicarbonat de sodiu. Substanța se pulverizează pe saltea și se curăță cu o perie moale. Lasă să acționeze minim două ore și îndepărtează, cu atenție, cu aspiratorul.