Protecția solară pentru alunițe. Cum să-ți protejezi pielea și sănătatea în fața expunerii la soare

protectie solara pentru alunite
Protecție solară pentru alunițe

În ultimii ani, tot mai mulți specialiști au explicat cât de nociv este soarele pentru pielea noastră. Multe persoane se confruntă cu alunițe pe diverse părți ale corpului, iar aceștia trebuie să fie și mai atenți la expunerea la soare.

Descoperă în rândurile de mai jos sfaturile unui medic dermatolog, cu privire la protejarea alunițelor, dar și la comportamentul potrivit, atunci când este vorba de expunerea la soare.

„Alunițele sunt leziuni pigmentare pe care le avem din copilărie, în marea lor majoritate. Mai sunt leziuni care pot apărea pe timpul vieții și pe care le numim în mod generic alunițe. Trebuie evaluată de un medic, o dată pe an, întreaga suprafață a corpului.”,

a specificat doctorul.

Evită expunerea prelungită la soare

expunerea la soare cand ai alunite
Expunerea la soare când ai alunițe[Sursa foto: Freepik]

Expunerea îndelungată la soare produce efecte negative, pentru toate tipurile de piele. Totuși, persoanele care au alunițe trebuie să fie și mai atente la acest aspect. Chiar și într-o vacanță la mare, nu trebuie să stăm la soare fără protecție solară. Perioada zilei este și ea foarte importantă, deoarece trebuie să evităm orele de prânz, când razele soarelui sunt și mai puternice.

De preferat este să ne expunem până în ora 10 dimineața, și după ora 16.

Folosește îmbrăcăminte de protecție

Există o mulțime de variante de îmbrăcăminte de protecție, fie că vorbim de tricouri, costume de baie, bluze sau chiar pantaloni. Mai ales în momentul în care ne expunem la soare la ore nepotrivite, este esențial să purtăm astfel de produse vestimentare.

Aplică lotiune de protecție solară

alunite periculoase
Alunițele pot să devină periculoase[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce este retinolul și cum îl folosim pentru îngrijirea tenului. Descoperă puterea acestui ingredient anti-îmbătrânire pentru un ten radiant!

Protecția solară trebuie să intre obligatoriu în rutina oricui. În fiecare zi ne expunem la soare, chiar dacă nu mergem la plajă. De aceea, este esențial să folosim o cremă cu protecție solară pe față.

„Obligatoriu trebuie să fie factor 50, cu reaplicare la 2 ore. Are cea mai mare capacitate de absorbție a razelor UV, cam 97%-98%. Pielea bronzată este uscată, se ridează, îmbătrânește devreme și riscăm să apară leziuni.”, a declarat specialistul.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Folosește ochelari de soare și o palarie

Ochelarii de soare și pălăria sunt accesorii indispensabile vara și reprezintă aliați împotriva razelor UV, deoarece și ochii și fața au nevoie de protecție. Mai mult, aceste accesorii ne protejează împotriva insolației.

Efectuează autoexaminări regulate

riscurile alunitelor
Riscurile alunițelor[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce este dermatita seboreică. Cauze, simptome și tratamente pentru această afecțiune cutanată

Indiferent dacă ai alunițe sau nu, un control regulat la medicul dermatolog este obligatoriu.

Pentru persoanele care au alunițe, vizita la doctor este extrem de importantă, pentru a stabili dacă leziunile de la nivelul pielii, pot crea probleme. Doctorul a explicat în ce constă procedura de hartă dermatoscopică, la care ar trebui să apeleze oricine.

„Harta dermatoscopică este o evaluare inițial fotografică a întregii suprafețe a corpului și apoi dermatoscopică, pe unele dintre leziuni, pentru ca la vizita următoare, aceste aparate suprapun imaginea, astfel încât să știm care sunt leziunile noi apărute.”,

a declarat medicul dermatolog.

Consultă un specialist

importanta protectiei solare
Importanța protecției solare[Sursa foto: Freepik]

Alunițele apar cel mai des în copilărie, dar au legătură și cu factorul genetic. Cu toate acestea, dacă neglijăm pielea, aceasta va fi plină și de alte leziuni, ce pot ascunde diverse probleme de sănătate. De cele mai multe ori, problemele de la nivelul alunițelor nu oferă și simptome. De aceea, este important să mergem la un control de rutină la medicul dermatolog. Chiar și după o arsură solară ceva mai gravă, este recomandat să consultăm un specialist, pentru a ne îndruma corect, evitând riscurile ridicate la care ne expunem.

„Este periculos să expunem la soare întreaga suprafață a corpului, nu doar alunițele. Melanomul poate apărea oriunde pe pielea noastră. Bineînțeles că pacienții cu multe alunițe au un risc mai mare, dar melanomul poate apărea oriunde. Crema cu factor de protecție trebuie aplicată pe toată suprafața corpului.”, a mărturisit specialistul.

Citește și: Bianca îl vrea pe Gagea eliminat din Casa Iubirii: „Să-mi dea și bani de motorină” Ce s-a întâmplat în gală- kanald.ro

Citește și: „Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului- stirilekanald.ro

 

 

 

 

 

 

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

SPF înainte sau după crema hidratantă? Care este ordinea corectă

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Zi de sărbătoare în familia Sterp! Iancu și Denisa Coțolan au spus „DA” la Starea Civilă

Top 5 tendințe de pantofi de toamnă pe care le vei vedea peste tot în acest sezon, potrivit stiliștilor

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere


Cookies