Proprietățile miraculoase ale afinului


Afinele sunt extrem de bogate în antioxidanți și vitamina C și sunt esențiale pentru întărirea sistemului imunitar.

Proprietățile miraculoase ale afinului! Afinele sunt extrem de bogate în antioxidanți și vitamina C și sunt esențiale pentru întărirea sistemului imunitar. Sunt delicioase, dulci acrișoare și conțin un mix de vitamine și minerale fantastic, necesare sănătății corpului uman.

Citeste si: Beneficiile incredibile ale plantei Aloe Vera

Aceasta poate fi descrierea succintă a fructelor de afine care sunt consumate cu atât de mult drag în fiecare vara, în starea lor naturala cruda, sau uscate toamna și iarna. Modalitățile de consum ale afinelor sunt multiple și includ de la simpla salata de fructe, la fresh-ul pregătit în amestec cu alte ingrediente, până la salate cu brânzeturi și legume, sau în deserturi și smoothie-uri, ori amestecate cu iaurt și diverse tărâţe. Oricare ar fi selecția voastră, acestea reprezintă un deliciu în bucătărie.

Proprietățile miraculoase ale afinului!
Proprietățile miraculoase ale afinului!

Printre proprietățile benefice asupra corpului oferite de afine, se numără următoarele:

  • Sunt folosite în diete, reducând grăsimea abdominală
  • Au proprietăți minunate de detoxifiere a corpului
  • Reglează tranzitul intestinal
  • Se folosesc ca adjuvant în prevenirea cancerului și a bolilor cardiace
  • Au proprietăți antioxidante
  • Sunt sărace în calorii și bogate în nutrienți și reduc glicemia

Afinul este un subarbust de înălțime aproximativă de 10-15 cm, care creşte în zona montană a României până în zona alpină. Frunzele afinului sunt căzătoare toamna iar florile sunt mici, de culoare roz, în timp ce fructele sunt negre violacee.

Citeste si: Ponturi utile pentru creșterea trandafirilor

Proprietățile miraculoase ale afinului! Din punct de vedere al compoziției, afinele conțin până la 10% taninuri (n.r. produs vegetal cu gust astringent) și aproximativ 30% zahar invertit, iar componentele principale active din afine sunt antocianii (n.r. pigment din sucul plantelor care dă florilor, frunzelor și fructelor culoarea roșie, albastră sau violetă). Pe lângă acestea, afinele conțin și multe săruri minerale.

Conform specialiștilor, printre efectele benefice ale afinelor se numără următoarele:

  • Buna funcționare a microcirculaţiei: administrarea pe cale orala a preparatelor pe bază de afine reglează funcționalitatea microcirculatiei sanguine.
  • Îmbunătățirea vederii: S-au demonstrat științific efecte favorabile asupra acuității vizuale, în special pe timp de noapte.
  • Acțiune antiseptica intestinala: s-a demonstrat științific că anumiți compuși ce se regăsesc în afine ajuta la prevenirea și îndepărtarea infecției cu e-Coli de pe pereții cailor urinare, precum și că aceștia remediază infecțiile de tipul cistitelor.
  • Acțiune antidiabetica a frunzelor: conform specialistului Ovidiu Bojor, acțiunea antidiabetica a frunzelor de afine se bazează pe derivații flavonici care, asociați cu antocianii din fructe, favorizează vascularizarea pancreasului. Insulina este fixata pe proteinele de pe suprafața celulelor, astfel încât membrana celulară joacaă un rol important în diabet.

Proprietățile miraculoase ale afinului!
Proprietățile miraculoase ale afinului!

Luând în considerarea beneficiile multiple pe care consumul de afine le înregistrează, specialiștii recomandă consumul frunzelor sub formă de infuzie 1-2 lingurițe la o cană de apă, câte 2-3 căni pe zi, iar fructele proaspete să fie consumate în cantitate de aproximativ 200 de grame pe zi.

Proprietățile miraculoase ale afinului! Afinii pot fi cumpărați din pepiniere specializate care vând pomi fructiferi. Cel mai bine se plantează în gradina și mai puțin în ghiveci. Îngrijirea unui afin este foarte ușoară, acesta neavând nevoie de condiții speciale, ci doar de udare moderată. Frunzele de afin pot fi colectate după ce ajung la maturitate, lasate într-o cămară să se usuce, într-o zonă ferită de razele soarelui și consumate ulterior sub formă de ceai.


Citește și:

Cum îngrijim orhideele. Sfaturi utile!

Andreea Tonciu și Roxana Nemeș la duel! "Băi, mincinoaso! Cine este Roxana “Memeș”? Dacă duci microfonul la gură, vezi că îl mănânci! Ești nebună la cap!?"

Andreea Tonciu aruncă cu flăcări în Roxana Nemeș! "Ai văzut tu kilometrajul meu dacă este dat peste cap sau nu?! Roxana, tu ești obișnuită cu microfonul!"

Celebrul actor are coronavirus! Cum se simte Horațiu Mălăele, după ce a fost confirmat cu COVID-19?

Nelu Tătaru, primele declarații despre revenirea la starea de urgenta

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Cea mai puternică rugăciune a lui Arsenie Boca. Spune-o acum, când se fac 110 ani de la nașterea lui

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri