PROGNOZA METEO in urmatoarele doua saptamani. Ploi, furtuni si temperaturi de 30 de grade


PROGNOZA METEO in urmatoarele doua saptamani. Ploi, furtuni si temperaturi de 30 de grade

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru interalul 21 mai- 3 iunie 2018. Ploi şi furtunile îşi vor face apariţia în această săptămână în mare parte din ţară. Cele mai puternice manifestări de instabilitate vor fi în Transilvania, în partea de vest si nord-vest a ţării, dar şi în regiunea Munteniei. 

 

MUNTENIA 

 

Temperatura aerului va creşte, astfel încât vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă, în jurul datei de 24 mai, maximele vor atinge, în medie regională, 28...29

grade, apoi va marca o scădere treptată, până la valori de 24...25 de grade în ziua de 27 mai. După această dată, variaţiile termice vor fi nesemnificative. Temperaturile minime vor debuta cu o scădere, la medii de 10...11 grade- în 22 mai, apoi vor fi în creştere până la finalul primei săptămâni, când se prognozează a se înregistra 14....15 grade; după o scădere bruscă la valori de 12 grade- în 28 mai, nu vor mai avea variaţii importante.

 

În prima săptămână din intervalul de referinţă, ploile îşi vor face apariţia doar sporadic şi cu totul izolat, însă pe parcursul celei de-a doua săptămâni, se vor semnala cu caracter local şi aproape în fiecare zi.

 

 

OLTENIA

 

În perioada 21 – 24 mai, vremea se va încălzi semnificativ.

Temperaturile maxime vor creşte până la o medie regională de 26...27 de grade, pornind de la 22 de grade, la începutul intervalului de prognoză, iar creşterea minimelor termice va fi de la 12 grade, spre o medie de 14 grade. Apoi temperatura aerului va marca o scădere, spre medii diurne de 24...25 de grade şi nocturne de 12...13 grade- în data de 27 mai, iar în cea de-a doua săptămâna de

prognoză va fi relativ staţionară în jurul acestor valori.

 

Vremea va fi uşor instabilă în aproape tot intervalul de prognoză, însă probabilitatea de manifestare a instabilităţii atmosferice pe spaţii mai extinse va fi mai ridicată în zilele de 21 şi 22 mai şi din nou după data de 25 mai.

 

 

 

BANAT

 

Vremea se va încălzi treptat, în primele zile, astfel încât până la data de 25 mai valorile maxime vor atinge, în medie, 28 de grade, iar cele minime în jur de 14 grade. Până în 30 mai, nu vor fi variaţii termice semnificative, însă după această dată temperatura aerului va marca o scădere spre valori diurne de 25...26 grade şi nocturne, în medie, de aproximativ 13 grade.

Manifestări specifice instabilităţii atmosferice (averse însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, posibil, grindină) se vor semnala pe aproape întreg parcursul intervalului de prognoză.

 

 

CRIŞANA

 

Temperatura aerului va creşte de la o zi la alta, astfel încât, până în data de 25 mai maximele se vor situa, în medie, în jurul valorii de 28 grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. Variaţiile ulterioare nu vor fi semnificative, însă începând din 30 mai vremea se va răci treptat, ajungând la maxime de 24 de grade spre finalul intervalului.

Minimele vor avea, în medie, acelaşi parcurs; până la jumătatea primei săptămâni vor atinge valori de 13...14 grade, apoi vor coborî treptat spre 11...12 grade.

Ploi de scurtă durată, asociate în general instabilităţii atmosferice, vor fi posibile aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar în jurul datei de 21 mai şi din nou la începutul lunii iunie, acestea vor fi mai importante cantitativ.

 

 

 

TRANSILVANIA

 

În intervalul 21- 24 mai, un proces de încălzire continuă a vremii, se va concretiza printr-o creştere a temperaturilor maxime până la valori, în medie, de 26...27 grade. În weekend, regimul termic diurn, în uşoară scădere, se va apropia de cel climatologic specific perioadei, respectiv maxime în jurul a 24 grade. Nu vor mai fi variaţii semnificative până în jurl datei de 30 mai, după care va coborî spre 22...23 de grade. Minimele, destul de scăzute la începutul perioadei de referinţă, în medie regională de 6...8 grade, vor marca şi ele o creştere treptată, spre 10...11 grade până la finalul primei săptămâni, apoi vor fi în scădere, spre medii de 8...10 grade.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, însă ploi, pe arii extinse şi local mai importante cantitativ se vor înregistra, cu o probabilitate mai mare, în zilele de 21 şi 22 mai şi în perioada 25 mai – 3 iunie.

 

 

 

MARAMUREŞ

 

Vremea se va încălzi în intervalul 21 – 24 mai, urmând să devenă mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, cu maxime ce se vor situa, în medie regională, în jurul a 28 de grade şi minime de 11...12 grade. Ulterior, valorile vor scădea uşor spre maxime de 26 de grade şi minime de 10...11 grade şi apoi regimul termic va fi relativ staţionar până în jurul datei de 30 mai. Staţionaritatea în ceea ce priveşte valorile nocturne va dura până la sfârşitul perioadei de prognoză, în schimb valorile diurne vor marca o nouă de scădere, spre o medie regională în jurul a 24 de grade, în ultima zi.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată aproape pe întreg parcursul intervalului de prognoză, iar cantităţi de apă mai însemnate se înregistra, cel mai probabil, în perioada 31 mai- 3 iunie.

 

 

 

MOLDOVA

 

Valorile termice diurne vor marca o creştere continuă în primele patru zile ale intervalului de prognoză, astfel încât vor ajunge în jurul a 29 de grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. În intervalul 24 – 26 mai vor fi în scădere, spre medii de 24 de grade, apoi vor avea variaţii relativ mici. Minimele nocturne, de la o medie regională de

aproximativ 8 grade în noaptea de 22 mai, vor creşte în intervalul următor, astfel că în 25 mai vor ajunge la o medie în jurul a 15 grade. Până în 27 mai, vor scădea din nou, spre 12 grade şi ulterior se vor menţine relativ staţionare.

Ploile se vor semnala cu totul izolat până în jurul datei de 25 mai, însă în a doua săptămână de prognoză va creşte probabilitatea pentru averse, pe spaţii mai extinse.

 

 

DOBROGEA

 

Temperatura aerului va fi în creştere treptată, în primele zile din interval, astfel încât, în data de 24 mai, medie regională a maximelor va fi de 25...26 de grade, iar minimele de 16...17 grade. Ulterior, vremea se va răci până la medii ale valorilor diurne de 23...24 grade şi de 13...14 grade a celor nocturne, iar până la finalul celor două săptămâni de prognoză nu se estimează că vor mai fi variaţii semnificative de la aceste valori.

 

Până în jurul datei de 24 mai, ploile vor fi cu totul izolate şi slabe cantitativ, iar după această dată se vor semnala cu caracter local.

 

 

 

LA MUNTE

 

Valorile diurne ale temperaturii aerului vor marca o creşte în perioada 21- 24 mai, de la 11 grade la 17 grade, în medie regională. În zilele de 25 şi 26 mai, acestea vor marca o scădere spre 15 grade şi se vor menţine relativ staţionare în jurul acestei valori până pe 30 mai, după care se estimează o nouă scădere uşoară, spre o medie de 14 grade.

Acelaşi parcurs îl vor avea şi valorile termice nocturne, respectiv o creştere de la o medie de 5 grade, în dimineaţa zilei de 21 mai, până la 9 grade, la sfârşitul nopţii de 24/25 mai. Se va consemna o scădere până în jurul valorii de 7 grade în cursul dimineţilor de 26 şi 27 mai, pentru ca mai apoi să nu mai existe variaţii semnificative.

Manifestări specifice instabilităţii atmosferice, vor fi în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Aversele, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, posibil, grindină, vor fi mai însemnate cantitativ în perioadele 25- 29 mai şi 30 mai- 3 iunie.

 


Abonează-te pe

Citește și:

EXATLON. Catalin Cazacu despre eliminarea de la “Exatlon”: “Astazi, mi-am dat seama ca, pentru mine, asta-i linia de finish!”

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Horoscop Camelia Patrascanu pentru saptamana 21-26 mai. Cei mai norocosi nativi ai zodiacului. Au noroc in toate

Superb! Primul lucru pe care il va face Faimoasa Larisa dupa ce a ajuns in Romania! Are legatura cu tatal ei

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Capricornul in luna decembrie. Tot ce trebuie sa stii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri