Prognoza iarna 2018. Se anunţă viscol şi ger năprasnic. Primele estimări făcute de meteorologi


Dacă te-ai întrebat cum va fi iarna anului 2018, ei bine, trebuie să ştii că meteorologii au realizat primele estimări, iar veştile sunt bune. 

 

Vara anului 2018 a fost, fără doar şi poate, una atipică, cu ploi torenţiale şi temperaturi care au depăşit 30 de grade foarte rar şi se pare că şi iarna va fi la fel. Mai exact, conform estimărilor făcute de meteorologi, iarna va fi lungă în acest an, din cauza unor curenţi ce-şi modifică traiectoria. 

 

Astfel, primele estimări realizate de meteorologi arată că iarna va începe devreme, la sfârşitul lunii noiembrie şi va rămâne aici până la jumătatea lunii ianuarie. 

 

Este de aşteptat, însă, ca în lunile decembrie, ianuarie şi februarie să ningă frecvent, însă fără a se înregistra viscol ori ger. 

 

În mod neobişnuit, fenomenele extreme vor apărea la începutul lunii martie, când gerul năprasnic şi viscolul vor lovi mai multe zone din Europa. 

 

Probabilitatea producerii unui fenomen El Nińo, un episod meteorologic sever care duce la creşterea temperaturilor medii la nivel global, a ajuns la 70% în ultimul trimestru al anului, a anunţat luni Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), citată de AFP.

 

Citeste continuarea pe RTV. 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Hot

Ce spune Alex Bobicioiu despre tânăra care a făcut videochat! ”Ea este fată bună, dar nu pentru a fi iubită. Nu m-aș mai întoarce la ea niciodată”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri