Prepara un desert delicios: tarta "Linzer" cu mere, pere si banane!


Chef Doru Serban de la "Draga mea prietena" a pregatit o tarta delicioasa.

 

Costul estimativ pentru sase persoane este de 35 de lei.
Ingrediente
5 oua
250 g unt
200 g zahar
250 g faina
200 g migdale pisate
O lingurita scortisoara
Coaja de la o lamaie
1-2 mere
1-2 pere
1 banana mare
O lingura de zahar
O lingura de unt
Zahar pudra pentru servit
Mod de preparare
Untul, la temperatura camerei, se freaca pana devine cremos, apoi se adauga ouale si zaharul.
Din faina cernuta impreuna cu scortisoara, se face o gramajoara pe masa de lucru, iar in mijlocul acesteia se face o gropita in care se pune compozitia de unt cu ou si zahar.
Se rade coaja de lamaie peste si se framanta un aluat fraged.
Cand aluatul s-a legat, se adauga migdalele prajite si pisate cat mai marunt.
Aluatul se imparte in doua, prima parte se intinde si se aseaza pe o forma de copt, iar din a doua se fac fasii din care vom forma capacul tartei, sub forma unui “gratar”.
Merele, perele si bananele se taie cuburi, se amesteca cu zaharul si untul topit, se toarna peste tarta, apoi se acopera cu capacul.
Se da la copt in cuptorul incins la 180 grade pana ce aluatul devine auriu.
Se presara cu zahar pudra.

Costul estimativ pentru sase persoane este de 35 de lei.

Ingrediente

5 oua
250 g unt 
200 g zahar
250 g faina
200 g migdale pisate
O lingurita scortisoara
Coaja de la o lamaie
1-2 mere
1-2 pere
1 banana mare
O lingura de zahar 
O lingura de unt
Zahar pudra pentru servit

Mod de preparare

Untul, la temperatura camerei, se freaca pana devine cremos, apoi se adauga ouale si zaharul.

Din faina cernuta impreuna cu scortisoara, se face o gramajoara pe masa de lucru, iar in mijlocul acesteia se face o gropita in care se pune compozitia de unt cu ou si zahar.
Se rade coaja de lamaie peste si se framanta un aluat fraged. Cand aluatul s-a legat, se adauga migdalele prajite si pisate cat mai marunt. 

Aluatul se imparte in doua, prima parte se intinde si se aseaza pe o forma de copt, iar din a doua se fac fasii din care vom forma capacul tartei, sub forma unui “gratar”.

Merele, perele si bananele se taie cuburi, se amesteca cu zaharul si untul topit, se toarna peste tarta, apoi se acopera cu capacul.Se da la copt in cuptorul incins la 180 grade pana ce aluatul devine auriu. Se presara cu zahar pudra.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

”Nu există COVID. Ați văzut sau știți pe cineva care a luat COVID-19?” Replica dură a lui Alexandru Rafila

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri