Prepara-ti un desert raw vegan delicios: trufe cu caise!

Prepara-ti un desert raw vegan delicios: trufe cu caise!

Aceasta reteta iti va surprinde si invitatii care nu au un stil de viata raw vegan.

 

Ingrediente:
2 cani nuci autohtone
½ cana migdale
1 cana seminte floarea soarelui+ bostan
8 smochine
1 cana stafide
6 curmale
2 linguri miere poliflora (este mai parfumata)
Umplutura:
3 linguri praf de roscove
½ cana nuci caju
1 lingura miere de albine
2-3 caise
Pomada:
1 lingura cacao raw
2 linguri praf roscove
Preparare:
Pune nucile la inmuiat cu o zi inainte, dar ai grija sa schimbi apa cat mai des.
Ai sa vezi ce maro se coloreaza, de la iod.
Pune la inmuiat si migdalele tot cu o zi inainte, iar nucile de caju se pot hidrata doar 4-5 ore. Semintele, smochinele, stafidele si curmalele le poti pune la hidratat tot cu 4-5 ore inainte. Cred ca asta este singura „corvoada” pentru un raw vegan, sa stie ce mananca pentru a pune la inmuiat din timp  nucile sau semintele, in rest totul decurge de la sine.
Dupa ce s-au inmuiat migdalele curata-le de coaja. Eu asa am facut, nu mi-a luat decat 5 minute. Pune intr-un blender nucile, migdalele, semintele, smochinele,stafidele, curmalele si mierea de albine. Mixeaza pana ce se maruntesc toate bine. Ai grija ca aluatul rezultattrebuie sa fie destul de compact, iar daca nu se pot marunti din lipsa de lichide, doar atunci adauga putin din apa in care s-au inmuiat curmalele.
Umplutura:
Spala caisele, taie-le in cubulete de 1cm si tavaleste-le in praf de roscove (1 lingura).
Separat, fa o crema de caju astfel: pune in blender nucile, 2 linguri de apa, mierea de albine si praful de roscove. Mixeaza pana ce obtii o crema groasa.
Umezeste-ti  mainile cu putina apa rece si modeleaza bilute  in care pui la mijloc un cub de caise si putina ciocolata de caju.  Rotunjeste in palme aceste bile si da-le forma sferica.
Separat, amesteca tavalitura pentru pomadare: cacao si praful de roscove.
Tavaleste bomboanele in pomada dupa care aseaza-le pe un platou.
Sursa: dorinte-verzi.blogspot.ro

Ingrediente:

2 cani nuci autohtone
½ cana migdale
1 cana seminte floarea soarelui+ bostan
8 smochine
1 cana stafide
6 curmale
2 linguri miere poliflora (este mai parfumata)

Umplutura:

3 linguri praf de roscove
½ cana nuci caju
1 lingura miere de albine
2-3 caise

Pomada:
1 lingura cacao raw
2 linguri praf roscove

Preparare:

Pune nucile la inmuiat cu o zi inainte, dar ai grija sa schimbi apa cat mai des. Ai sa vezi ce maro se coloreaza, de la iod.

Pune la inmuiat si migdalele tot cu o zi inainte, iar nucile de caju se pot hidrata doar 4-5 ore. Semintele, smochinele, stafidele si curmalele le poti pune la hidratat tot cu 4-5 ore inainte. Cred ca asta este singura „corvoada” pentru un raw vegan, sa stie ce mananca pentru a pune la inmuiat din timp  nucile sau semintele, in rest totul decurge de la sine.

Dupa ce s-au inmuiat migdalele curata-le de coaja. Eu asa am facut, nu mi-a luat decat 5 minute. Pune intr-un blender nucile, migdalele, semintele, smochinele,stafidele, curmalele si mierea de albine. Mixeaza pana ce se maruntesc toate bine. Ai grija ca aluatul rezultattrebuie sa fie destul de compact, iar daca nu se pot marunti din lipsa de lichide, doar atunci adauga putin din apa in care s-au inmuiat curmalele.Umplutura:

Spala caisele, taie-le in cubulete de 1cm si tavaleste-le in praf de roscove (1 lingura).

Separat, fa o crema de caju astfel: pune in blender nucile, 2 linguri de apa, mierea de albine si praful de roscove. Mixeaza pana ce obtii o crema groasa.

Umezeste-ti  mainile cu putina apa rece si modeleaza bilute  in care pui la mijloc un cub de caise si putina ciocolata de caju.  Rotunjeste in palme aceste bile si da-le forma sferica.

Separat, amesteca tavalitura pentru pomadare: cacao si praful de roscove.

Tavaleste bomboanele in pomada dupa care aseaza-le pe un platou.

Sursa: dorinte-verzi.blogspot.ro

 

Citește și: Rezumat episodul 55 „Fata de la fereastră”, difuzat în 22 decembrie la Kanal D: Selen observă relația tot mai apropiată dintre Nalan și Hayri și începe să îi urmărească la fiecare pas- kanald.ro

Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce i-a lipsit Mihaelei Rădulescu de la înmormântarea mamei sale. Detaliul care a atras atenția asupra ei

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Ce a apărut în locul in care Mălina Guler și-a dat ultima suflare. Ipoteze șocante circulă pe internet: „Ar fi căzut 15-20 de persoane din acel bloc… au mai murit 3”

Jurnalistul Alin Grigore vorbește despre boala cu care se confrunta fotojurnalista Mălina Guler, tânăra care a căzut de la etajul 7 al unui bloc: "De data asta n-a mai fost vorba despre fotbal"

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

EXCLUSIV Denise Rifai, pregătită pentru viața în doi! Vedeta Kanal D ne-a dezvăluit planurile sale pentru 2026: „A venit momentul”

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul