Prepara-ti un desert raw vegan delicios: trufe cu caise!

Prepara-ti un desert raw vegan delicios: trufe cu caise!
Prepara-ti un desert raw vegan delicios: trufe cu caise!

Aceasta reteta iti va surprinde si invitatii care nu au un stil de viata raw vegan.

 

Ingrediente:
2 cani nuci autohtone
½ cana migdale
1 cana seminte floarea soarelui+ bostan
8 smochine
1 cana stafide
6 curmale
2 linguri miere poliflora (este mai parfumata)
Umplutura:
3 linguri praf de roscove
½ cana nuci caju
1 lingura miere de albine
2-3 caise
Pomada:
1 lingura cacao raw
2 linguri praf roscove
Preparare:
Pune nucile la inmuiat cu o zi inainte, dar ai grija sa schimbi apa cat mai des.
Ai sa vezi ce maro se coloreaza, de la iod.
Pune la inmuiat si migdalele tot cu o zi inainte, iar nucile de caju se pot hidrata doar 4-5 ore. Semintele, smochinele, stafidele si curmalele le poti pune la hidratat tot cu 4-5 ore inainte. Cred ca asta este singura „corvoada” pentru un raw vegan, sa stie ce mananca pentru a pune la inmuiat din timp  nucile sau semintele, in rest totul decurge de la sine.
Dupa ce s-au inmuiat migdalele curata-le de coaja. Eu asa am facut, nu mi-a luat decat 5 minute. Pune intr-un blender nucile, migdalele, semintele, smochinele,stafidele, curmalele si mierea de albine. Mixeaza pana ce se maruntesc toate bine. Ai grija ca aluatul rezultattrebuie sa fie destul de compact, iar daca nu se pot marunti din lipsa de lichide, doar atunci adauga putin din apa in care s-au inmuiat curmalele.
Umplutura:
Spala caisele, taie-le in cubulete de 1cm si tavaleste-le in praf de roscove (1 lingura).
Separat, fa o crema de caju astfel: pune in blender nucile, 2 linguri de apa, mierea de albine si praful de roscove. Mixeaza pana ce obtii o crema groasa.
Umezeste-ti  mainile cu putina apa rece si modeleaza bilute  in care pui la mijloc un cub de caise si putina ciocolata de caju.
 Rotunjeste in palme aceste bile si da-le forma sferica.
Separat, amesteca tavalitura pentru pomadare: cacao si praful de roscove.
Tavaleste bomboanele in pomada dupa care aseaza-le pe un platou.
Sursa: dorinte-verzi.blogspot.ro

Ingrediente:

2 cani nuci autohtone
½ cana migdale
1 cana seminte floarea soarelui+ bostan
8 smochine
1 cana stafide
6 curmale
2 linguri miere poliflora (este mai parfumata)

Umplutura:

3 linguri praf de

roscove
½ cana nuci caju
1 lingura miere de albine
2-3 caise

Pomada:
1 lingura cacao raw
2 linguri praf roscove

Preparare:

Pune nucile la inmuiat cu o zi inainte, dar ai grija sa schimbi apa cat mai des. Ai sa vezi ce maro se coloreaza, de la iod.

Pune la inmuiat si migdalele tot cu o zi inainte, iar nucile de caju se pot hidrata doar 4-5 ore. Semintele, smochinele, stafidele si curmalele le poti pune la hidratat tot cu 4-5 ore inainte. Cred ca asta este singura „corvoada” pentru un raw vegan, sa stie ce mananca pentru a pune la inmuiat din timp  nucile sau semintele, in rest totul decurge de la sine.

Dupa ce s-au inmuiat migdalele curata-le de coaja. Eu asa am facut, nu mi-a luat decat 5 minute. Pune intr-un blender nucile, migdalele, semintele, smochinele,stafidele, curmalele si mierea de albine. Mixeaza pana ce se maruntesc toate bine. Ai grija ca aluatul rezultattrebuie sa fie destul de compact, iar daca nu se pot marunti din lipsa de lichide, doar atunci adauga putin din apa in care s-au inmuiat curmalele.Umplutura:

Spala caisele, taie-le in cubulete de 1cm si tavaleste-le in praf de roscove (1 lingura).

Separat, fa o crema de caju astfel: pune in blender nucile, 2 linguri de apa, mierea de albine si praful de roscove. Mixeaza pana ce obtii o crema groasa.

Umezeste-ti  mainile cu putina apa rece si modeleaza bilute  in care pui la mijloc un cub de caise si putina ciocolata de caju.  Rotunjeste in palme aceste bile si da-le forma sferica.

Separat, amesteca tavalitura pentru pomadare: cacao si praful de roscove.

Tavaleste bomboanele in pomada dupa care aseaza-le pe un platou.

Sursa: dorinte-verzi.blogspot.ro

 

Citește și: ȘOC în „Casa iubirii”! Moldo riscă ELIMINAREA! De necrezut ce reacție are Kira: „Ne despărțim...”- kanald.ro

Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Mama Ronei Hartner, devastată de durere, chiar dacă au trecut doi ani de când artista s-a stins din viață. Sora Ronei face declarații dureroase: “Rămâne nereparată.”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Moldo face o MĂRTURISIRE INCENDIARĂ în faţa prezentatoarei TV, dezvăluind totul despre Ahmed și Veronica. Secretul lor a ieșit la iveală sub privirile tuturor, iar reacţiile din platou sunt DE NECREZUT. Andreea Mantea: "Care este scuza?" 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Sâmbătă, de la ora 14:45, la ”ROventura”, călătorie de neuitat pe plaiuri vrâncene

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies