Prepara spaghete cu sos de rosii de perisoare! Iata ce trebuie sa faci!


Prepara spaghete cu sos de rosii de perisoare! Iata ce trebuie sa faci!

Alina Laufer a pregatit o reteta delicioasa la "Draga mea prietena".

 

Ingrediente
4 bete de rozmarin
60 g pesmet
2 linguri mustar Dijon
500 g carne tocata de vita
1 lingura oregano uscat
1 ou
Sare
Piper
O legatura de frunze de busuioc
1 ceapa
2 catei de usturoi
1/2 ardei iute
2 X 400 g cutii de rosii taiate
la conserva
2 linguri otet balsamic
400 g spaghete sau penne
Parmezan
Mod de preparare
Culegeti frunzele de rozmarin de pe tulpini si tocati-le marunt. Intr-un bol, adaugati carnea, mustarul, oregano-ul uscat, rozmarinul tocat, pesmetul, oul, sarea si piperul.
Cu mainile curate, amestecati carnea.
Impartiti carnea in 4 perisoare mari. Cu mainile umezite, impartiti fiecare perisoara in 6 si formati perisoare mai mici. Stropiti-le cu ulei de masline, scuturati-le ca sa se acopere bine. Puneti-le pe o farfurie, acoperiti-le si dati-le la frigider pana veti avea nevioe de ele.
Alegeti frunzele de busuioc, pastrandu-le pe cele mici pt mai tarziu.
Tocati marunt ceapa, usturoiul si ardeiul iute.
Puneti o oala mare cu apa sarata la fiert. Incingeti o tigaie mare la foc mediu si adaugati 2 linguri de ulei de masline. Puneti ceapa in tigaie si amestecati din cand in cand, timp de 7 min, pana se inmoaie si devine aurie.
Dupa aceea, adaugati ardeiul iute si usturoiul si deindata ce incep sa prinda culoare, adaugati frunzele mari de busuioc. Adaugati rosiile si otetul balsamic.
Lasati sa fiarba si asezonati dupa gust. Intre timp, incingeti o slta tigaie, adaugati 2 linguri ulei de masline si perisoarele. Amestecati-le si gatiti-le pana devin aurii.
Adaugati perisoarele peste sosul de rosii si fierbeti la foc mic pana ce pastele au fiert. Adaugati pastele in apa ce fierbe si gatiti-le conform instructiunilor de pe pachet.
Pastrati o parte din apa in care au fiert pastele, dupa care scurgeti-le cu ajutorul unei site. Puneti pastele la loc in oala. Adaugati jumatate din sosul de rosii peste ele, punand putina apa deasupra.
Serviti pe un platou mare, sau in boluri separate, cu restul de sos si perisoare deasupra, frunzele mici de busuioc si putin parmezan ras.

Ingrediente

4 bete de rozmarin
60 g pesmet
2 linguri mustar Dijon
500 g carne tocata de vita
1 lingura oregano uscat
1 ou
Sare
Piper
O legatura de frunze de busuioc
1 ceapa
2 catei de usturoi
1/2 ardei iute
2 X 400 g cutii de rosii taiate la conserva 
2 linguri otet balsamic
400 g spaghete sau penne
Parmezan

Mod de preparare

Culegeti frunzele de rozmarin de pe tulpini si tocati-le marunt. Intr-un bol, adaugati carnea, mustarul, oregano-ul uscat, rozmarinul tocat, pesmetul, oul, sarea si piperul. 

Cu mainile curate, amestecati carnea. Impartiti carnea in 4 perisoare mari. Cu mainile umezite, impartiti fiecare perisoara in 6 si formati perisoare mai mici. Stropiti-le cu ulei de masline, scuturati-le ca sa se acopere bine. Puneti-le pe o farfurie, acoperiti-le si dati-le la frigider pana veti avea nevioe de ele. 

Alegeti frunzele de busuioc, pastrandu-le pe cele mici pt mai tarziu.  Tocati marunt ceapa, usturoiul si ardeiul iute. Puneti o oala mare cu apa sarata la fiert. Incingeti o tigaie mare la foc mediu si adaugati 2 linguri de ulei de masline. Puneti ceapa in tigaie si amestecati din cand in cand, timp de 7 min, pana se inmoaie si devine aurie. 

Dupa aceea, adaugati ardeiul iute si usturoiul si deindata ce incep sa prinda culoare, adaugati frunzele mari de busuioc. Adaugati rosiile si otetul balsamic.

Lasati sa fiarba si asezonati dupa gust. Intre timp, incingeti o slta tigaie, adaugati 2 linguri ulei de masline si perisoarele. Amestecati-le si gatiti-le pana devin aurii. 

Adaugati perisoarele peste sosul de rosii si fierbeti la foc mic pana ce pastele au fiert. Adaugati pastele in apa ce fierbe si gatiti-le conform instructiunilor de pe pachet. 

Pastrati o parte din apa in care au fiert pastele, dupa care scurgeti-le cu ajutorul unei site. Puneti pastele la loc in oala. Adaugati jumatate din sosul de rosii peste ele, punand putina apa deasupra. Serviti pe un platou mare, sau in boluri separate, cu restul de sos si perisoare deasupra, frunzele mici de busuioc si putin parmezan ras.

 


Abonează-te pe

Citește și:

NOUTATE: Cine este (RUXI) Roxana Erdei. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

NOUTATE: Cine este NICOLETA DRAGNE, noua concurentă de la Bravo, ai stil! Celebrities!

CITEȘTE: Rețetă de bombe cu vișine. Nu necesită coacere

CITEȘTE: Cum faci ștrudelul de mere de 100 de ori mai bun ca la patiserie. Ăsta e secretul!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este ELIZA NATANTICU, soția lui Cosmin Natanticu. Biografie: data nașterii, carieră, căsătorie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri