Incearca o reteta usor de realizat pentru o seara de vineri, mai ales daca nu ai chef sa iesi din casa.
Ingrediente:
2 cani de paste uscate
10 felii sunca, taiate in bucatele mici
1 legatura de ceapa verde, fin feliate
2 linguri de unt
1/3 cana faina
2 cani lapte
1 cana cascaval (dat pe razatoare)
1/2 ceasca branza Cheddar alb tocata marunt
1/2 cana de mazare congelata
Sare si piper negru proaspat dupa gust
Mod de preparare
Se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet, apoi se scurge apa, se clatesc si se pun deoparte.
Se incalzeste o tigaie la foc mare. Adauga sunca taiata in bucatele mici si lasa pe foc pentru 3-4 minute pana cand aceasta incepe sa aiba o culoare maro auriu. Adauga ceapa verde si lasa timp de 1 minut, nu mai mult.
Se topeste untul in aceeasi tigaie, se pune faina si se amesteca pana se combina. Amesteca treptat in lapte pana cand vei avea un sos fara cocoloase. Lasa sosul la foc mic timp de 2 minute. Amesteca apoi sunca, ceapa verde, branza si mazarea congelata condimenteaza dupa gust cu sare şi piper.
Ameste bine pana cand branza este complet topita. Adauga pastele fierte in sos si amesteca pentru a se combina.
Serviti pastele cat sunt inca calde.
Sursa: whatsgabycooking.com