Prepara o delicioasa tarta Banoffe!

Prepara o delicioasa tarta Banoffe!

Alina Laufer a pregatit un desert delicios in emisiunea "Draga mea prietena".

 

Ingrediente
180 g biscuiti digestivi
100g unt topit
1 cutie lapte condensat transformat in caramel (vezi modul de preparare)
2 banane mari sau 3 banane mici
Zeama de la jumatate de lamaie
300 ml smantana pt frisca
Optional: Ciocolata pt decor
Mod de preparare
Se sfarama biscuitii si se amesteca cu untul topit.
Amestecul astfel obtinut, se aranjeaza intr-o forma pt prajituri cu fundul detasabil, cu ajutorul unei linguri sau fundul unui pahar.
Se pune forma la frigider pt jumatate de ora.
Se scoate blatul de biscuiti de la rece,se toarna caramelul peate el,se intinde in strat uniform, iar deasupra lui se pun feliile de banana, ce in prealabil au fost stropite
cu zeama de lamaie (ca sa nu se innegreasca).
Se bate frisca si se pune peste banane. Se orneaza cu ciocolata rasa.
Sosul de caramel din lapte condensat (Dulce de leche)Cutia de lapte condensat indulcit se pune intr-o cratita (se aseaza pe o parte, nu drept), avand grija sa fie acoperita in intregime cu apa.
Se pune la fiert, timp de 2 ore si jumatate,avand grija in permanenta sa nu scada apa.
Se deschide cutia numai dupa ce s-a racit la temperatura camerei. Obtinem astfel un sos delicios ce poate fi folosit in diverse retete.

Ingrediente

180 g biscuiti digestivi
100g unt topit
1 cutie lapte condensat transformat in caramel (vezi modul de preparare)
2 banane mari sau 3 banane mici
Zeama de la jumatate de lamaie
300 ml smantana pt frisca
Optional: Ciocolata pt decor

Mod de preparare


Se sfarama biscuitii si se amesteca cu untul topit. 



Amestecul astfel obtinut, se aranjeaza intr-o forma pt prajituri cu fundul detasabil, cu ajutorul unei linguri sau fundul unui pahar.Se pune forma la frigider pt jumatate de ora.

Se scoate blatul de biscuiti de la rece,se toarna caramelul peate el,se intinde in strat uniform, iar deasupra lui se pun feliile de banana, ce in prealabil au fost stropite cu zeama de lamaie (ca sa nu se innegreasca).

Se bate frisca si se pune peste banane. Se orneaza cu ciocolata rasa.

Sosul de caramel din lapte condensat (Dulce de leche)Cutia de lapte condensat indulcit se pune intr-o cratita (se aseaza pe o parte, nu drept), avand grija sa fie acoperita in intregime cu apa. 

Se pune la fiert, timp de 2 ore si jumatate,avand grija in permanenta sa nu scada apa. 

Se deschide cutia numai dupa ce s-a racit la temperatura camerei. Obtinem astfel un sos delicios ce poate fi folosit in diverse retete.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Sărbători cu stil! Cum petrec Crăciunul Andreea Mantea, Teo Trandafir, Ilinca Vandici, Cristina Dorobanțu și Andreea Străvoiu / EXCLUSIV

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Denisa Coțolan a născut! Iancu Sterp a devenit tătic pentru prima dată și a postat prima imagine cu bebelușul

Jurnalistul Alin Grigore vorbește despre boala cu care se confrunta fotojurnalista Mălina Guler, tânăra care a căzut de la etajul 7 al unui bloc: "De data asta n-a mai fost vorba despre fotbal"

Robert de la Casa Iubirii, planuri despre familie cu Giuly? Ce spune despre nuntă și copil

EXCLUSIV INTERVIU Alina Sorescu, pregătită să o ia de la zero în 2026! Artista ne-a dezvăluit unde își va petrece sărbătorile!

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul