Prepara mini tarte sarate cu peste afumat si dovlecel! Sunt perfecte pentru orice masa!

Prepara mini tarte sarate cu peste afumat si dovlecel! Sunt perfecte pentru orice masa!

Daca ai ramas fara idei pentru masa de pranz, poti incerca sa prepari o tarta usoara. Alina Laufer iti spune cum.

 

Ingrediente
350 g aluat sfaramicios
1 dovlecel curatat si maruntit
150 g peste afumat (orice fel de peste)
1 lingura marar proaspat (sau marar uscat)
4 oua
100 ml lapte
125 ml smantana fermentata
Piper
Mod de preparare
Daca ati tinut aluatul la frigider, aduceti-l la temperatura camerei inainte de a-l intinde pe o planseta pudrata cu faina.
Taiati 6 rondele de aluat, cu diametrul de 13 cm, cu ajutorul unui bol, reintinzand resturile de aluat, daca este necesar.
Captusiti formele, presand aluatul direct pe fundul formelor, in asa fel incat sa obtineti un strat uniform.
Refrigerati 30 de minute.Pentru umplutura, taiati pestele foarte marunt.
Presarati putina sare peste dovlecelul tocat, amestecati bine si lasati-l intr-o sita, astfel incat sa se scurga toata apa din el. Bateti ouale cu smantana fermentata, laptele si piperul. Adaugati pestele afumat si dovlecelul. Preincalziti cuptorul la 180 C.
Puneti tava cu formele de tarta umplute pe o tava joasa si impartiti umplutura in mod egal in toate formele.
Coaceti aproximativ 25 de minute, pana cand se leaga umplutura si se rumeneste baza.

Ingrediente

350 g aluat sfaramicios
1 dovlecel curatat si maruntit
150 g peste afumat (orice fel de peste)
1 lingura marar proaspat (sau marar uscat)
4 oua 
100 ml lapte
125 ml smantana fermentata
Piper

Mod de preparare

Daca ati tinut aluatul la frigider, aduceti-l la temperatura camerei inainte de a-l intinde pe o planseta pudrata cu faina.



Taiati 6 rondele de aluat, cu diametrul de 13 cm, cu ajutorul unui bol, reintinzand resturile de aluat, daca este necesar. 

Captusiti formele, presand aluatul direct pe fundul formelor, in asa fel incat sa obtineti un strat uniform. Refrigerati 30 de minute.Pentru umplutura, taiati pestele foarte marunt. 

Presarati putina sare peste dovlecelul tocat, amestecati bine si lasati-l intr-o sita, astfel incat sa se scurga toata apa din el. Bateti ouale cu smantana fermentata, laptele si piperul. Adaugati pestele afumat si dovlecelul. Preincalziti cuptorul la 180 C.Puneti tava cu formele de tarta umplute pe o tava joasa si impartiti umplutura in mod egal in toate formele. 

Coaceti aproximativ 25 de minute, pana cand se leaga umplutura si se rumeneste baza.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Anul 2026, cel al schimbărilor pentru întreaga omenire! Care sunt predicțiile pe care Baba Vanga le-a făcut deja?

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Cine era Cristina Grossu, soția fostului campion de raliuri Greg Biffle. Toată familia pilotului a murit în cumplitul accident aviatic

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Hande Erçel iubește din nou: „Este o situație foarte nouă!” Iată cine este chipeșul bărbat care i-a furat inima celebrei actrițe

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul