Prepara clatite americane in tigaie si in cuptor! Sunt delicioase!


Clatitele americane sunt cele pe care le vedeti in filmele de la Hollywood si pe care oamenii le numesc pancakes.

 

Daca le faceti in cuptor nu se mai pot numi asa, ca doar nu le mai faceti in tigaie. Nici nu cresc atat de mari dar pot fi facute repede cantitati mari.
Clatitele americane se fac de obicei in tigaie. Cu o tigaie antiaderenta poti face economie destul de mare la ulei. Daca alegi insa tava, cuptorul si foaia de copt, faci o economie de 100% la uleiul folosit pentru coacere.
Pentru 8 clatite aveti nevoie de: 200 g faina, 1 plic de praf de copt, 1 ou, 80 g zahar, 200 ml lapte, 30 g unt, ¼ baton de vanilie, 15 g gem subtiat pentru fiecare clatita.
Amestecati oul, untul, zaharul, praful de copt si semintele din pastaia de vanilie. Adaugati faina si laptele si amestecati in continuare pana la omogenizare.
Luati compozitia cu un polonic si turnati-o in tigaia stropita cu ulei sau asezati compozitia pe foaia de copt lasand spatiu suficient pentru fiecare clatita.
Coaceti clatitele cate un minut si jumatate pe fiecare parte sau, daca le faceti la cuptor, puneti tava in cuptorul incins la 200 de grade Celsius si tineti-o acolo 5-6 minute.
Pun pariu ca o sa le preferati pe cele coapte-n tigaie dar sa stiti ca nici cele facute la cuptor nu-s de aruncat:).
Sursa: adihadean.ro

Daca le faceti in cuptor nu se mai pot numi asa, ca doar nu le mai faceti in tigaie. Nici nu cresc atat de mari dar pot fi facute repede cantitati mari.

Clatitele americane se fac de obicei in tigaie. Cu o tigaie antiaderenta poti face economie destul de mare la ulei. Daca alegi insa tava, cuptorul si foaia de copt, faci o economie de 100% la uleiul folosit pentru coacere.

Pentru 8 clatite aveti nevoie de: 200 g faina, 1 plic de praf de copt, 1 ou, 80 g zahar, 200 ml lapte, 30 g unt, ¼ baton de vanilie, 15 g gem subtiat pentru fiecare clatita.

Amestecati oul, untul, zaharul, praful de copt si semintele din pastaia de vanilie. Adaugati faina si laptele si amestecati in continuare pana la omogenizare.

Luati compozitia cu un polonic si turnati-o in tigaia stropita cu ulei sau asezati compozitia pe foaia de copt lasand spatiu suficient pentru fiecare clatita.

Coaceti clatitele cate un minut si jumatate pe fiecare parte sau, daca le faceti la cuptor, puneti tava in cuptorul incins la 200 de grade Celsius si tineti-o acolo 5-6 minute.

Pun pariu ca o sa le preferati pe cele coapte-n tigaie dar sa stiti ca nici cele facute la cuptor nu-s de aruncat:).

Sursa: adihadean.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Theo Rose de la Bravo, ai Stil! Celebrities, dezvăluiri fără perdea din perioada adolescenței. La ce metode a recurs ca să aibă sânii mai mari

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri