Aceasta reteta este diferita de cea traditionala, insa iti garantam ca gustul te va uimi!
Ingrediente
500 gr faina
3 oua
100 gr zahar
70 ml ulei
270 ml lapte
1 lingurita drojdie proaspata
un varf de sare
coaja rasa de la 1/2 portocala
coaja rasa de la 1/2 lamaie
Pentru umplutura:
1 albus ou
3 linguri zahar
1 lingurita esenta de rom
4 linguri lapte
Pt uns: 1 galbenus de ou
Mod de preparare
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si cojile de citrice apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita.
Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale si spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora si jumatate.
In acest timp pregatim umplutura. Mixam spuma albusul de ou, adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute.
Adaugam apoi treptat nuca macinata, esenta de rom si laptele amestecand cu o lingura.
Aluatul dospit il intindem pe masa de lucru unsa cu putin ulei si cu mainile la fel unse cu ulei. Putem folosi si sucitorul dar e mult mai simplu cu mainile.
Intindem peste foaia intinsa nuca si apoi o rulam.
Cu un cutit cu lama ascutita, taiem foaia rulata in 7 parti cat mai egale.
Pregatim un vas rotund pe care il ungem cu ulei sau il tapetam cu hartie de copt si asezam 6 spirale pe margine si una in centru.
Mai lasam la dospit 20-30 minute, apoi ungem deasupra cu galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de aprox 35 de minute.
Scoatem din cuptor si lasam cateva minute sa se raceasca inainte de a aseza cozonacul pe o farfurie.
Sursa: Gustos.ro
Ingrediente
500 gr faina
3 oua
100 gr zahar
70 ml ulei
270 ml lapte
1 lingurita drojdie proaspata
un varf de sare
coaja rasa de la 1/2 portocala
coaja rasa de la 1/2 lamaie
Pentru umplutura:
1 albus ou
3 linguri zahar
200 gr nuca macinata
1 lingurita esenta de rom
4 linguri lapte
Pt uns: 1 galbenus de ou
Mod de preparare
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Toate
ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si cojile de citrice apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale si spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora si jumatate.
In acest timp pregatim umplutura. Mixam spuma albusul de ou, adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute. Adaugam apoi treptat nuca macinata, esenta de rom si laptele amestecand cu o lingura.
Aluatul dospit il intindem pe masa de lucru unsa cu putin ulei si cu mainile la fel unse cu ulei.
Putem folosi si sucitorul dar e mult mai simplu cu mainile.
Intindem peste foaia intinsa nuca si apoi o rulam.
Cu un cutit cu lama ascutita, taiem foaia rulata in 7 parti cat mai egale.
Pregatim un vas rotund pe care il ungem cu ulei sau il tapetam cu hartie de copt si asezam 6 spirale pe margine si una in centru.
Mai lasam la dospit 20-30 minute, apoi ungem deasupra cu galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de aprox 35 de minute.
Scoatem din cuptor si lasam cateva minute sa se raceasca inainte de a aseza cozonacul pe o farfurie.
Sursa:
Gustos.ro Citește și: Horoscop chinezesc joi, 24 aprilie 2025: Semnul zodiacal care are parte de vești bune la locul de muncă. Are șanse mari să primească o promovare- kanald.ro
Citește și: Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"- stirilekanald.ro