Pregateste cea mai buna musaca de toamna!


John Menumorut a pregatit o delicioasa reteta de musaca la "Draga mea prietena".

 

Ingrediente
Carne tocata mixta vaca cu porc 1kg
Dovlecei 2 buc
Vinete 2 buc
Cartofi 5 buc
Ceapa 2 buc
Rosii 2-3 rosii
Usturoi 3 catei
Ou 6  buc
Suc de rosii 1 cutie 400 g
Smantana dulce 300 ml
Patrunjel 1 legatura
Marar 1 legatura
Busuioc fresh
Foaie de dafin
Ulei de masline 100 ml
Sare Piper
Mod de preparare
Se amesteca carnea cruda cu o ceapa tocata marunt, 2 catei de usturoi zdrobiti, 3 oua, mix de verdeata(patrunjel, marar, busuioc), sare si piper.
Se feliaza pe lung dovleceii si vinetele, se taie cartofii si rosiile rondele.
Se asezoneaza ( in afara de cartofi) cu sare si piper.
Se calesc toate in ulei de masline infuzat cu usturoi si dafin.
Se face un sos din oua, smantana, suc de rosii, busuioc, sare, piper.
Se unge vasul cu ulei de masline si se incepe asezarea straturilor cu cartoful peste care se adauga un strat de carne si apoi un pic de sos, un strat de dovlecel un strat de carne si sos, un strat de vinete, un strat de carne cu sos si se incheie cu rosii peste care toarna sos.
Se lasa la cuptor 40-50 min.

Ingrediente

Carne tocata mixta vaca cu porc 1kg
Dovlecei 2 buc
Vinete 2 buc
Cartofi 5 buc
Ceapa 2 buc
Rosii 2-3 rosii
Usturoi 3 catei
Ou 6  buc
Suc de rosii 1 cutie 400 g
Smantana dulce 300 ml
Patrunjel 1 legatura
Marar 1 legatura
Busuioc fresh 
Foaie de dafin
Ulei de masline 100 ml
Sare Piper

Mod de preparare

Se amesteca carnea cruda cu o ceapa tocata marunt, 2 catei de usturoi zdrobiti, 3 oua, mix de verdeata(patrunjel, marar, busuioc), sare si piper.

Se feliaza pe lung dovleceii si vinetele, se taie cartofii si rosiile rondele. 

Se asezoneaza ( in afara de cartofi) cu sare si piper.

Se calesc toate in ulei de masline infuzat cu usturoi si dafin.Se face un sos din oua, smantana, suc de rosii, busuioc, sare, piper.

Se unge vasul cu ulei de masline si se incepe asezarea straturilor cu cartoful peste care se adauga un strat de carne si apoi un pic de sos, un strat de dovlecel un strat de carne si sos, un strat de vinete, un strat de carne cu sos si se incheie cu rosii peste care toarna sos. 

Se lasa la cuptor 40-50 min.

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Carmen de la Sălciua a crezut că postează cea mai tare poză a vieţii ei, dar s-a făcut de râs! Uite imaginea cu zeci de comentarii negative! "Penibilo"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri