Pregateste cea mai buna musaca de toamna!

Pregateste cea mai buna musaca de toamna!
Pregateste cea mai buna musaca de toamna!

John Menumorut a pregatit o delicioasa reteta de musaca la "Draga mea prietena".

 

Ingrediente
Carne tocata mixta vaca cu porc 1kg
Dovlecei 2 buc
Vinete 2 buc
Cartofi 5 buc
Ceapa 2 buc
Rosii 2-3 rosii
Usturoi 3 catei
Ou 6  buc
Suc de rosii 1 cutie 400 g
Smantana dulce 300 ml
Patrunjel 1 legatura
Marar 1 legatura
Busuioc fresh
Foaie de dafin
Ulei de masline 100 ml
Sare Piper
Mod de preparare
Se amesteca carnea cruda cu o ceapa tocata marunt, 2 catei de usturoi zdrobiti, 3 oua, mix de verdeata(patrunjel, marar, busuioc), sare si piper.
Se feliaza pe lung dovleceii si vinetele, se taie cartofii si rosiile rondele.
Se asezoneaza( in afara de cartofi) cu sare si piper.
Se calesc toate in ulei de masline infuzat cu usturoi si dafin.
Se face un sos din oua, smantana, suc de rosii, busuioc, sare, piper.
Se unge vasul cu ulei de masline si se incepe asezarea straturilor cu cartoful peste care se adauga un strat de carne si apoi un pic
de sos, un strat de dovlecel un strat de carne si sos, un strat de vinete, un strat de carne cu sos si se incheie cu rosii peste care toarna sos.
Se lasa la cuptor 40-50 min.

Ingrediente

Carne tocata mixta vaca cu porc 1kg
Dovlecei 2 buc
Vinete 2 buc
Cartofi 5 buc
Ceapa 2 buc
Rosii 2-3 rosii
Usturoi 3 catei
Ou 6  buc
Suc de rosii 1 cutie 400 g
Smantana dulce 300 ml
Patrunjel 1

legatura
Marar 1 legatura
Busuioc fresh 
Foaie de dafin
Ulei de masline 100 ml
Sare Piper

Mod de preparare

Se amesteca carnea cruda cu o ceapa tocata marunt, 2 catei de usturoi zdrobiti, 3 oua, mix de verdeata(patrunjel, marar, busuioc), sare si piper.

Se feliaza pe lung dovleceii si vinetele, se taie cartofii si rosiile rondele. 

Se asezoneaza( in afara de cartofi) cu sare si piper.


Se calesc toate in ulei de masline infuzat cu usturoi si dafin.Se face un sos din oua, smantana, suc de rosii, busuioc, sare, piper.

Se unge vasul cu ulei de masline si se incepe asezarea straturilor cu cartoful peste care se adauga un strat de carne si apoi un pic de sos, un strat de dovlecel un strat de carne si sos, un strat de vinete, un strat de carne cu sos si se incheie cu rosii peste care toarna sos. 


Se lasa la cuptor 40-50 min.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Doliu în prima zi de Crăciun, în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

O bunicuță a sfâșiat inimile de sărbători. Lecția importantă oferită de un grup de colindători care au ajuns la poarta ei

Veronica izbucnește în lacrimi după ce s-a întâlnit cu familia lui Ahmed. Ce a pățit concurenta „Casa iubrii”

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies