Aflati inca in postul Craciunului, consumul de praz poate fi benefic pentru sanatate. Consumat in stare cruda, sub forma de suc, decoct sau vin, prazul este placut la gust, dar are si numeroase proprietati.
Sucul de praz elimina lichidul de ascita
Salata vegetariana cu varza, tofu si ghimbir! Perfecta pentru primavara!
Prazul se folosea încă din Antichitate, atât ca aliment, cât şi ca leac tămăduitor,datorită unei compoziţii chimice foarte echilibrate: apă, în procent de 87-90%, hidraţi de carbon, proteine, grăsimi, substanţe minerale, ulei volatil şi vitaminele A, B1, B2 şi C. În ceea ce priveşte proprietăţile terapeutice ale acestei legume se aseamănă oarecum cu cele ale cepei, fiind calmant, drenor biliar, cicatrizant, vermifug, emolient, expectorant, diuretic, având proprietatea de a distruge foarte mulţi germeni patogeni, ajutând la calmarea
şi ameliorarea tulburărilor digestive. Sucul de praz crud, ajută la eliminarea lichidului de ascită, care se acumulează în cavitatea abdominală în bolile cirotice.
Citeste continuarea aici.