Prajitura "Regina Maria": reteta veche din caietele strabunicelor


Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos. Este o prajitura deosebita pe care o puteti pregati pentru familie.

Ingrediente

Blat 1:
6 oua
7 linguri de zahar
2 linguri apa
7 linguri de faina

Blat 2:
6 oua
250gr zahar
150 gr nuca de cocos
2 linguri de faina

Crema:
6 galbenusuri
8 linguri de zahar pudra+ inca 4 linguri
300 g unt
esenta de vanilie

Mod de preparare

Pentru primul blat se bat spuma 6 albusuri cu 7 linguri de zahar, 2 linguri apa. Apoi se adauga 6 galbenusuri si 7 linguri de faina. Se coace in tava unsa si infainata. Tava trebuie sa fie mai mare, a mea este de 36/24.

Pentru blatul al doilea se despart ouale, iar 6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar, apoi se adauga 150 gr nuca de cocos si 2 linguri de faina. Se coace la fel ca primul blat ,in tava mare. Blaturile se lasa la racit la temperatura camerei.

Cele 6 galbenusuri ramase de la al doilea blat, se fierb pe abur impreuna cu 8 linguri de zahar pudra, pana se ingroasa. Se lasa la racit si apoi se amesteca cu untul frecat spuma cu cele 4 linguri de zahar pudra. Daca ne place sa fie mai dulce, se pun 100gr zahar pudra in unt. Eu fac cu 100 g zahar pudra. Se adauga esenta de vanilie, atat cat ne place la gust si se trece la montarea prajiturii.

Crema se pune peste primul blat, peste care se aseaza al doilea si deasupra se face o glazura cu cacao si se presara fulgi de nuca de cocos. Cea mai simpla retea de glazura de cacao, pe care eu o fac este urmatoarea. Se amesteca pe foc, 150 g zahar pudra, cu doua linguri cu caco, 3 linguri de apa si doua-trei linguri de ulei. In functie de cat de elastica o vreti. Uleiul sa pune in glazura, doar dupa
ce se ia de pe foc. Se lasa doar un pic sa se racoreasca, ca sa nu se ingroase si sa se poata intinde. Eu fac glazurile in functie de materialul pe care il am de glazurat, daca este crema, nu o sa pun glazura fierbinte, daca este blat sau foaie, se poate pune fierbinte.

Prajitura Regina Maria se lasa la rece, sa se amestece aromele, dupa care se taie in formele dorite de noi si se serveste cu mult drag invitatilor sau familiei.

Sursa


Abonează-te pe

Citește și:

De cât timp îl înșela Raluca Pastramă pe Pepe: „Ea nu a trăit o simplă aventură...”

Tragedie la Casa Regală! Meghan Markle a pierdut copilul

Horoscop zilnic vineri, 27 noiembrie 2020! Nativii zodiei Berbec au admiratori secreți!

Începe programul "Rabla pentru electrocasnice"! Când îți poți schimba televizorul?

Horoscop chinezesc săptămânal 28 noiembrie - 4 decembrie 2020. Nativii Tigru culeg roadele muncii de peste an

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Gina Matache, mama Deliei, a ajuns la spital! Ce a pățit artista de muzică populară

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri