Aceasta prajitura are o textura pufoasa si combina doua gusturi diferite, dar delicioase.
Ingrediente
500 g branza de vaci
4 oua
200 g smantana
100 g unt topit
100 g zahar
4 linguri de faina
100 g de stafide
1 sticluta de esenta de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
Se
spala stafidele si se pun la inmuiat 10-15 minute in apa calduta cat sa le acopere. Inainte sa le adaugam in compozitie, se scurg foarte bine de apa.
Se amesteca branza de vaci cu galbenusurile, smantana, untul topit si zaharul.
Adaugam faina, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si stafidele si omogenizam.
Batem albusurile spuma tare, pana nu mai cad de pe teluri si le incorporam cu miscari usoare, de jos in sus in compozitia de pasca.
Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt sau o ungem cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam compozitia in forma si o nivelam.
Coacem pasca in cuptorul incins la 170 de grade timp de 65-70 de minute, pana incepe sa se rumeneasca frumos.
Va fi foarte fragila, asa ca e bine sa o lasam sa se raceasca in tava si abia apoi sa o scoatem pe un platou.
Sursa, sursa foto: BucateAromate
Ingrediente
500 g branza de vaci
4 oua
200 g smantana
100 g unt topit
100 g zahar
4 linguri de faina
100 g de stafide
1 sticluta de esenta de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
Se spala stafidele si se pun la inmuiat 10-15 minute in apa calduta cat sa le acopere.
Inainte sa le adaugam in compozitie, se scurg foarte bine de apa.
Se amesteca branza de vaci cu galbenusurile, smantana, untul topit si zaharul.
Adaugam faina, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si stafidele si omogenizam.
Batem albusurile spuma tare, pana nu mai cad de pe teluri si le incorporam cu miscari usoare, de jos in sus in compozitia de pasca.
Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt sau o ungem cu ulei si o tapetam cu faina.
Turnam compozitia in forma si o nivelam.
Coacem pasca in cuptorul incins la 170 de grade timp de 65-70 de minute, pana incepe sa se rumeneasca frumos.Va fi foarte fragila, asa ca e bine sa o lasam sa se raceasca in tava si abia apoi sa o scoatem pe un platou.
Sursa, sursa foto:
BucateAromate Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro