Prajitura de branza cu stafide fara aluat! Are un gust unic!

Prajitura de branza cu stafide fara aluat! Are un gust unic!
Prajitura de branza cu stafide fara aluat! Are un gust unic!

Aceasta prajitura are o textura pufoasa si combina doua gusturi diferite, dar delicioase.

 

Ingrediente
500 g branza de vaci
4 oua
200 g smantana
100 g unt topit
100 g zahar
4 linguri de faina
100 g de stafide
1 sticluta de esenta de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
Se spala stafidele si se pun la inmuiat 10-15 minute in apa calduta cat sa le acopere. Inainte sa le adaugam in compozitie, se scurg foarte bine de apa.
Se amesteca branza de vaci cu galbenusurile, smantana, untul topit si zaharul.
Adaugam faina, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si stafidele si omogenizam.
Batem albusurile spuma tare, pana nu mai cad de pe teluri si le incorporam cu miscari usoare, de jos in sus in compozitia de pasca.
Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt sau o ungem cu ulei si o tapetam cu faina.
Turnam compozitia in forma si o nivelam.
Coacem pasca in cuptorul incins la 170 de grade timp de 65-70 de minute, pana incepe sa se rumeneasca frumos.
Va fi foarte fragila, asa ca e bine sa o lasam sa se raceasca in tava si abia apoi sa o scoatem pe un platou.
Sursa, sursa foto: BucateAromate

Ingrediente

500 g branza de vaci
4 oua
200 g smantana
100 g unt topit
100 g zahar
4 linguri

de faina
100 g de stafide
1 sticluta de esenta de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
zahar pudra pentru ornat 

Mod de preparare

Se spala stafidele si se pun la inmuiat 10-15 minute in apa calduta cat sa le acopere. Inainte sa le adaugam in compozitie, se scurg foarte bine de apa.

Se amesteca branza de vaci cu galbenusurile, smantana, untul topit si zaharul.


Adaugam faina, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si stafidele si omogenizam.

Batem albusurile spuma tare, pana nu mai cad de pe teluri si le incorporam cu miscari usoare, de jos in sus in compozitia de pasca.

Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt sau o ungem cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam compozitia in forma si o nivelam.

Coacem pasca in cuptorul incins la 170 de grade timp de 65-70 de minute, pana incepe sa se rumeneasca frumos.Va
fi foarte fragila, asa ca e bine sa o lasam sa se raceasca in tava si abia apoi sa o scoatem pe un platou.

Sursa, sursa foto: BucateAromate

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Doliu în prima zi de Crăciun, în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

O bunicuță a sfâșiat inimile de sărbători. Lecția importantă oferită de un grup de colindători care au ajuns la poarta ei

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies