Prajitura cu mere reinventata! Incearca varianta cu iaurt si scortisoara!

Prajitura cu mere reinventata! Incearca varianta cu iaurt si scortisoara!
Prajitura cu mere reinventata! Incearca varianta cu iaurt si scortisoara!

Iti recomandam o reteta de prajitura cu iaurt speciala si iti spunem cum sa folosesti ingredientele surpiza.

 

Ingrediente pentru prajitura cu mere:
4 mere
113 grame de unt nesarat, topit
150 grame de zahar
2 oua
1 lingurita de extract de vanilie
250 grame de faina
2 lingurite de praf de copt
1 lingurita de scortisoara
125 de grame de iaurt
Preparare:
Incalzeste cuptorul la 170 de grade si unge, cu putin ulei, o tava rotunda de 20 de centimetri in diametru. Taie doua mere in bucati mai groase, in forma de semiluna, avand grija sa indepartezi si samburii. Pe celelalte doua, curata-le de coaja, si taie-le cubulete marunte.
Combina untul si zaharul si amesteca-le pana cand obtii o crema usoara si pufoasa. Adauga si ouale, cate unul pe rand, iar apoi, extractul de vanilie. Urmeaza faina, praful de copt, putina sare si scortisoara macinata. Amesteca bine si incorporeaza toate ingredientele. Adauga si merele cubulete si iaurtul.
Toarna aluatul in tava si uniformizeaza-l. Aranjeaza feliile de mere in forma de circulara, deasupra prajiturii.
Amesteca o lingurita de zahar cu o lingurita de scortisoara si pudreaza merele. Coace prajitura cu mere aproximativ 50 de minute sau pana cand se coace bine in centru. Las-o sa se raceasca si transfer-o pe un platou.
Sursa: Andreearaicu.ro

Ingrediente pentru prajitura cu mere:

4 mere
113 grame de unt nesarat, topit
150 grame de zahar
2 oua
1 lingurita de extract de vanilie
250 grame de faina
2 lingurite de praf de copt
1 lingurita de scortisoara
125

de grame de iaurt

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 170 de grade si unge, cu putin ulei, o tava rotunda de 20 de centimetri in diametru. Taie doua mere in bucati mai groase, in forma de semiluna, avand grija sa indepartezi si samburii. Pe celelalte doua, curata-le de coaja, si taie-le cubulete marunte.

Combina untul si zaharul si amesteca-le pana cand obtii o crema usoara si pufoasa.
Adauga si ouale, cate unul pe rand, iar apoi, extractul de vanilie. Urmeaza faina, praful de copt, putina sare si scortisoara macinata. Amesteca bine si incorporeaza toate ingredientele. Adauga si merele cubulete si iaurtul.

Toarna aluatul in tava si uniformizeaza-l. Aranjeaza feliile de mere in forma de circulara, deasupra prajiturii. Amesteca o lingurita de zahar cu o lingurita de scortisoara si pudreaza merele. Coace prajitura cu mere aproximativ 50 de minute sau pana cand se coace bine in centru.
Las-o sa se raceasca si transfer-o pe un platou.

Sursa: Andreearaicu.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Saveta Bogdan a rămas fără cuvinte atunci când a văzut cât i-a venit factura la curent. Ce le transmite artista autorităților: “În acest moment nu am bani.”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Două cazuri diferite, dar cu un final tragic: "Ne-a străfulgerat pe toţi". Marco a fost găsit mort după un majorat, iar Andreea Cuciuc a murit după Balul Bobocilor. ASEMĂNĂRILE dintre cele două situații sunt îngrijorătoare și dureroase

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Sâmbătă, de la ora 14:45, la ”ROventura”, călătorie de neuitat pe plaiuri vrâncene

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies