Cine este CUZIN TOMA (Firicel), actorul din Las Fierbinți. "Am lucrat miner un an și jumătate, după care m-am transferat ca dansator"


Descoperă tot ce nu știai despre Cuzin Toma, unul dintre cei mai îndrăgiți actori. Ce vârstă are acesta și cine este soția lui


In articol:

  Cuzin Toma  s-a născut pe 1 iunie 1977, în Sprâncenata, județul Olt și este unul dintre cei mai îndrăgiți actori români de teatru, film și televiziune, devenind cunoscut datorită personajului interpretat magistral în serialul „Las Fierbinți”, Firicel.

Cuzin Toma a jucat în numeroase filme ale noului val cinematografic românesc ca „ Hârtia va fi albastră ”, de Radu Muntean, „ Despre oameni și melci ”, de Tudor Giurgiu sau Comoara, film laureat cu Ursul de Argint la Berlin.

Cine este CUZIN TOMA (Firicel), actorul din Las Fierbinți

Ce studii are Cuzin Toma

Citeste si: CITEȘTE: Cine este, cu adevărat, MIHAI BOBONETE. Biografie: data nașterii, căsătorie, copii, carieră

Oricât de interesantă este povestea de viaţa a lui Cuzin Toma, tot mai există lucruri de descoperit. Acesta a plecat de acasă de la vârsta de 11 ani, pentru a-şi face un rost în viaţă. A lucrat în mină, a fost bucătar, dansator și agent imobiliar, a păzit un șantier și o scară de bloc, apoi a dat examen la UNEFS.

Destinul avea însă alte planuri pentru el și i-a schimbat drumul în viaţă.

Cuzin Toma a crescut la Peștișani, județul Gorj, absolvind liceul electro-mecanic, cu profil de întreținere instalații, reparații și utilaj minier. Până să devină actor de film, Cuzin Toma a practicat un număr impresionant de meserii. De asemenea, a absolvit Academia Națională de Educație Fizică și Sport, între anii 1998-2001 și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică în anul 2006.

În anul 2009, UNATC a produs scurtmetrajul „ Fabulosul destin al lui Toma Cuzin”, care ilustrează viața actorului.

În anul 2013, în  București NonStop, acesta îl interpretează pe Tedi, un „amorez venit să-și ceară iertare de la iubita lui”, rol pentru care a fost nominalizat, ulterior, în cadrul premiilor Gopo pentru „cel mai bun actor în rol secundar”.

Cum a început Cuzin Toma cariera în actorie

Citeste si: CRISTINA TOMA: Cine este soția lui Cuzin Toma (Firicel), actorul din Las Fierbinți

firicel din las fierbinti nume real

Cuzin Toma a devenit cunoscut pentru publicul larg din România datorită personajului Firicel din serialul de comedie „Las Fierbinți”, însă multă lume nu știe povestea sa impresionantă de viață. Acesta a trecut, de-a lungul vieții, prin multe încercări, având nenumărate joburi în domenii diferite.

„Am fost dansator la «Doina Gorjului», miner, electrician, agent imobiliar, bucătar, gardă de corp și altele. Am lucrat miner un an și jumătate, după care m-am transferat ca dansator. M-am transferat în interes de serviciu, din funcția de miner, în funcția de balerin”, a povestit Toma Cuzin.

Acesta mărturisește că meseriile practicate i-au fost de mare ajutor în cariera de actor.

„Capeți o ușurință de a te adapta oricărei situații, te transpui mai ușor în pielea personajului”, spune actorul, născut în Drăgănești-Olt.

Încă din anul 2012, Toma Cuzin îi dă viață personajului Firicel din serialul „Las Fierbinți” și mărturisește că este conștient de faptul că, în memoria colectivă, va rămâne, o bună perioadă de timp, „Firicel”.

„Mi l-am asumat, mi-am asumat orice. Dacă se termină serialul, voi face altceva, chiar dacă în memoria colectivă poate voi rămâne Firicel. Dar oamenii uită mult mai repede azi decât acum 20-25 de ani, pentru că au acces la mult mai multe informaţii şi lumea se schimbă mult mai repede. Nu mă aşteptam la un asemenea succes, nu mi l-am asumat şi nu cred că mi-l voi putea asuma vreodată.

Dar e mult spus succes, am căpătat un anumit tip de popularitate, iar pentru asta nu eşti pregătit niciodată. Eşti pregătit poate doar dacă asta îţi doreşti dintotdeauna. Eu încă n-am învăţat să fiu omul de succes. După <<Las Fierbinţi>> am făcut <<Aferim>>, am făcut <<Comoara>>, <<Bucureşti Non-Stop>>, <<Pronunţare>>, <<Moromeţii>>", a povestit Toma Cuzin într-un interviu.

Citeste si: CV ARMIN NICOARĂ: Cine este cu adevărat și ce vârstă are celebrul saxofonist. Biografie: copilărie, carieră, boală, cine este iubita lui

Cine este Cristina Toma, soția lui Cuzin Toma

cine este sotia lui firicel din las fierbinti

Cuzin Toma și soția lui, Cristina

[Sursa foto: Wowbiz]

Citeste si: CV CĂTĂLINA BOBONETE: Cine este, cu adevărat, soția lui Mihai Bobonete

Toma Cuzin și Cristina formează un cuplu de pe vremea când actorul avea numai 16 ani și din acel moment, au fost nedespărțiți.

„Am cunoscut-o pe un lac, unde se duceau copiii să facă baie. Am văzut-o şi trei ani n-am mai văzut nimic în faţa ochilor”, povestea actorul pentru Adevărul.

Cristina Toma activează tot în domeniul creativ, fiind artist plastic. Cei doi au împreună doi copii, o fetiță și un băiat. În anul 2015, Cuzin și Cristina Toma au jucat alături de Nicodim, fiul lor, în pelicula „Comoara”, în regia lui Corneliu Porumboiu.

„Eu eram miner şi intrasem într-o familie de artişti, de oameni de cultură, mama ei era profesoară, tatăl ei era inginer, iar ea, artistă. Îţi dai seama cum eram eu... La întâlnirile cu ei nu trebuia să se vadă şi să se simtă... Cumva, am reuşit să-i păcălesc până n-a mai fost nevoie să mă prefac în faţa lor. Ei m-au plăcut oricum, am avut o relaţie foarte bună. Mama ei, fiind profesoară de Română şi Franceză, chiar m-a învăţat gramatică. Mă hotărâsem să dau la Sport şi mama ei m-a învăţat să vorbesc, să scriu cât de cât corect şi aşa am intrat la Facultatea de Sport, dar nu am terminat-o, pentru că în 2002 m-am apucat de Actorie”, a povestit Toma Cuzin.


Abonează-te pe

Citește și:

Cine este MIHAI BOBONETE. „Nici facultatea nu m-a plăcut pe mine, nici eu nu am plăcut-o pe ea.”

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Cine este ELIZA NATANTICU, soția lui Cosmin Natanticu. "M-a cerut de soţie pe o plajă, în Grecia. Şi-a propus să mă enerveze foarte tare."

CITEȘTE: 9 sfaturi despre cum poți avea o relație sau căsnicie fericită

Cine este ANCA DUMITRA. „În cei cinci ani de facultate nu m-am remarcat cu comedia. Nu știam că am și latura asta comică”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
„E ziua ta, Maria, un nume frumos și simplu, la fel de pur ca tine și la fel de gingaș. La mulți, ani!” Mesaje de Sfânta Maria 2022
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri