Teodor Ciurariu, un preot din Botoșani, a transmis un mesaj tranșant enoriașilor care nu sunt de acord cu primirea preoților în casă, în ziua de Bobotează.
In articol:
Preotul botoșănean Teodor Ciurariu a discutat în mediul online despre un subiect destul de controversat, mai precis despre enoriașii care refuză să deschidă ușile caselor lor pentru a primi preoții. Astfel că, aceasta a făcut reproșuri despre faptul că majoritatea oamenilor cheltuie sume grele de bani pentru sărbătorile de Crăciun, iar acum nu își mai doresc să-i primească pe slujitorii bisericii, și se plâng de sumele prea mari cerute de ei.
Așadar, preotul Teodor Ciurariu a simțit să facă o postare pe o rețea de socializare în care să tragă un semnal de alarmă pentru credincioșii care au cheltuit bani de Crăciun și de sărbători, dar refuză să-i primească în case pe slujitorii Bisericii veniți cu Boboteaza.„De cugetat zilele astea! Drag român «spiritual», după ce ai dat cel puțin 500 de lei pe băutură în ultimele 2 săptămâni, cam 500 de lei pe mâncăruri aruncate a doua zi la gunoi, 500 de lei pe artificii şi 20 lei la colindători, acum faci circ pe net, fiindcă refuzi
Citește și: Calendar ortodox 6 ianuarie 2023. "Fiule al lui Dumnezeu, să ne mântuiești cu Cinstit Sângele Tău!"
Ce mesaj controversat a transmis un preot, înainte de Bobotează 2023
Citește și: Spălatul rufelor de Bobotează 2023. Este interzis sau nu să o facem la sărbătoarea Botezului Domnului?
Simbolistica vizitei preoților înainte de Bobotează
Mai mult decât atât, acesta a mai menționat faptul că preoții nu sunt de la jandarmerie, astfel că cel care refuză să-l primească în casă nu trebuie să se plângă dacă se trezește cu el la ușă, fiind mai simplu să nu-i deschidă ușa.
„Am o idee! Nu posta pe net, lasă «ghidușiile» astea puerile… Închide ușa! Nu fă circ, fă liniște! Popa nu e de la Jandarmerie, nu va sparge ușa! Te îmbrățișez!”, a transmis Teodor Ciurariu pe Facebook.
Potrivit tradiției românești, înainte de Botezul Domnului, preoții merg din casă în casă pentru a le sfinți. Aceștia stropesc cu agheasmă mare și binecuvântează locuințele enoriașilor, dar și pe membrii gospodăriilor. Ajunul Bobotezei, 5 ianuarie, este zi de post, conform tradițiilor ortodoxe, iar la vizita preotului trebuie să se regăsească pe masă o lumânare aprinsă și un vas curat în care se pune agheasmă.
Citește și: Când trebuie să se pună busuioc sub pernă în 2023. Tinerele își pot visa ursitul
Ce mesaj controversat a transmis un preot, înainte de Bobotează 2023