David Pușcaș a făcut publică povestea sa recent, povestind despre momentele de groază prin care a trecut din cauza suferinței și a episoadelor depresive.
Tânărul a fost diagnosticat cu boala Bordeline, o afecțiune caracterizată prin furie, depresie și frica de abandon. Chiar dacă nu are o relație fericită cu părinții săi adoptivi, Luminița Anghel și Marcel Pușcaș, reacția lor la aflarea diagnosticului fiului lor a fost șocantă.
Reacția părinților adoptivi ai lui David Pușcaș, la aflarea diagnosticului
David Pușcaș a dezvăluit că nu a avut niciodată o relație bună cu părinții săi adoptivi, susținând că a fost abuzat de mai multe ori. După ce a fost diagnosticat cu boala Borderline, ambii părinți au refuzat să comenteze și să ofere detalii despre afecțiunea fiului lor și despre riscurile asociate cu aceasta.
„Nu comentez acest subiect”, a spus mama adoptivă a lui David Pușcaș, pentru impact.ro.
Tatăl adoptiv al tânărului a refuzat să discute despre faptul dacă David ar fi avut o viață mai bună cu el, după despărțirea de Luminița Anghel, atunci când a fost întrebat despre acest subiect.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
„Nu știu, nu abordez subiectul, vă mulțumesc!”, a precizat tatăl adoptiv al tânărului, Marcel Pușcaș.
Psihologul Radu Leca, mesaj pentru mama adoptivă a lui David Pușcaș
Psihologul Radu Leca a transmis un mesaj dur către Luminița Anghel, subliniind faptul că David Pușcaș a declarat în repetate rânduri că părinții săi adoptivi nu mențin legătura cu el și că nu îl sună nici măcar de sărbători sau cu ocazia zilei lui de naștere.
Leca consideră că în astfel de momente tensionate, Luminița Anghel ar fi trebuit să fie alături de fiul ei adoptiv.„Atât timp cât stimata noastră artistă Luminița Anghel nu a reușit, de-a lungul celor 4 ani, să fie vizibilă în viața fiului său adoptiv, poate că ar fi bine să îngroape această poveste. Dacă David va avea nevoie de sfatul ei sau de protecția ei, cred că va apela la ea”, a mărturisit Radu Leca, pentru sursa citată mai sus.
Potrivit psihologului Radu Leca, simptomele bolii Bordeline de care suferă David Pușcaș sunt legate de frica de abandon, din cauza faptului că a fost abandonat atât de părinții biologici, cât și de cei adoptivi. Din punctul lui de vedere, întotdeauna o persoană diagnosticată cu Borderline va furniza celor din jurul său o piesă de teatru, în mintea lor, dar în mod real.
„Întotdeauna, o persoană diagnosticată cu Borderline va furniza celor din jurul său o piesă de teatru, în mintea lor, dar, în mod real, avem de-a face cu o traumă extinsă, cu o reacție disproporționată, din partea celui care suferă de Borderline. Va da vina pe părinți, pe frați sau pe prietenii din copilărie pentru toate elementele pe care el le vizualizează ca fiind suferință. Va nominaliza și va folosi cuvântul atroce sau extrem sau eveniment activ de intensitate maximă, care pentru noi poate nu înseamnă absolut nimic. Această reacție are loc din cauza prezenței în organism și a minții a tulburării Borderline. Emoțiile sunt extrem de vizibile, el va trece de la o stare la alta. Specialiștii consideră că majoritatea bolnavilor au avut o predispoziție genetică, de a dezvolta această afecțiune, la care au fost adăugați și anumiți factori externi, precum o relație de familie toxică și sentimentul profund de a fi neglijat.Borderline se manifestă prin următoarele elemente: autocritică, imagine de sine instabilă, planuri în carieră total instabile, lipsă totală de empatie, incapacitatea evidentă de a recunoaște nevoile celor din jur, relațiile personale sunt intense, dar instabile, o profundă neîncredere, în raport cu ce văd și cu ce aud, frica de singurătate, frica de a fi dominați. În cazul lui David Pușcaș, este absolut normal, în conformitate cu ce a fost diagnosticat, ca afirmația lui, prin care spune că aceste boli sunt datorate abandonului părinților naturali și ulterior cel al părinților adoptivi, să fie credibilă, mai întâi ”, a mai spus psihologul.