Peste 45% dintre romani sufera de aceasta boala! S-ar putea sa o ai si tu!


Peste 45% dintre romani sufera de aceasta boala! S-ar putea sa o ai si tu!

Raportat la populatia Romaniei, inseamna ca in 2016 un estimat de circa 7,4 milioane de persoane sufera de aceasta boala.

 

In Romania, hipertensiunea arteriala afecteaza 45,1% din populatia adulta, potrivit rezultatelor celui mai recent studiu- SEPHAR III, efectuat de Societatea Romana de Hipertensiune.
"Raportat la populatia Romaniei, inseamna ca in 2016 un estimat de circa 7,4 milioane de persoane sufera de hipertensiune- principalul factor de risc pentru bolile cardiovasculare, cele responsabile de cele mai multe decese atat global, cat si in tara noastra", arata studiul.
Cu toate acestea, doar 80,9% dintre adultii hipertensivi stiu ca sufera de aceasta boala, in timp ce restul de 19,1% au fost diagnosticati cu ocazia studiului SEPHAR III. Aceasta inseamna ca 1 din 5 romani nu stie ca are hipertensiune arteriala.
Sursa

In Romania, hipertensiunea arteriala afecteaza 45,1% din populatia adulta, potrivit rezultatelor celui mai recent studiu- SEPHAR III, efectuat de Societatea Romana de Hipertensiune."Raportat la populatia Romaniei, inseamna ca in 2016 un estimat de circa 7,4 milioane de persoane sufera de hipertensiune- principalul factor de risc pentru bolile cardiovasculare, cele responsabile de cele mai multe decese atat global, cat si in tara noastra", arata studiul.

Cu toate acestea, doar 80,9% dintre adultii hipertensivi stiu ca sufera de aceasta boala, in timp ce restul de 19,1% au fost diagnosticati cu ocazia studiului SEPHAR III.
Aceasta inseamna ca 1 din 5 romani nu stie ca are hipertensiune arteriala.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Ce înseamnă când visezi un copil mic

Am aflat motivul real pentru care Dan Negru și-a dat demisia! Incredibil ce salariu avea

DESCOPERĂ: Cine este chef SORIN BONTEA. Biografie: data nașterii, studii, căsătorie, copii

CITEȘTE: Originea numelui tău de familie. Lista celor mai populare nume pe zone

DESCOPERĂ: Machiajul de iarnă. Ce se poartă în 2021-2022

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: Ce înseamnă când visezi FLUTURI

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri