Paște 2019. Cea mai puternică rugăciune în JOIA MARE. Te ajută în orice problemă!


Paște 2019. Cea mai puternică rugăciune în JOIA MARE. Te ajuta sa scapi de orice problema!


In articol:

În Joia Mare, se prăznuiesc sfânta spălare a picioarelor, Cina cea de Taină, rugăciunea cea mai presus de fire și Vânzarea Domnului. Tot atunci se rostește o rugăciune puternică. Te ajută în orice problemă!

Paște 2019. Cea mai puternică rugăciune în JOIA MARE. La Liturghia din Joia Mare, la unele catedrale chiriarhale și mănăstiri are loc și o rânduială mai specială, "Spălarea picioarelor", ce se săvârșește după citirea Rugăciunii amvonului. Atunci preotul sau arhiereul iese din biserică, așa cum este îmbrăcat, cu cădelnița în mână și cu făclii aprinse la locul special pregătit pentru spălare și unde sunt rânduiți 12 frați care vor fi spălați de către cel mai mare, scrie crestinortodox.ro.

Citeste si: Ce să pui în apa în care fierbi ouăle de Paște, ca să se curețe foarte repede și frumos

Citeste si: Cea mai BUNĂ REȚETĂ DE COZONAC pentru Paște: Cu asta mergi la sigur!

Paște 2019. Cea mai puternică rugăciune în JOIA MARE. Tot în Sfânta Joi, seara, se săvârșește denia celor 12 Evanghelii, care se citesc în tot cursul slujbei.

La finalul fiecărei Evanghelii citite se zice: "Slavă îndelung răbdării Tale, Doamne, slavă Ție, Doamne, slavă Ție".

Cea mai puternică rugaciune pe care trebuie s-o spui în JOIA MARE

Paște 2019. Cea mai puternică rugăciune în JOIA MARE. "Doamne Iisuse Hristoase, Fiule şi Cuvântul lui Dumnezeu Tatăl, Care în ziua de astăzi ai luat Cina cea de pe urmă, cu ucenicii Tăi, şi cu mare umilinţă ai spălat picioarele lor şi ale ucenicului care Te-a vândut! Apoi, luând pâine şi vin în mâinile Tale Cele Sfinte şi binecuvântându-le cu puterea Ta cea Dumnezeiască, le-ai făcut însuşi Trupul

şi Sângele Tău, cu care i-ai împărtăşit zicând: „Luaţi, mâncaţi şi beţi, că acestea sunt Trupul şi Sângele Meu, pentru ca să se ierte păcatele voastre'.

Paște 2019. Cea mai puternică rugăciune în JOIA MARE. Cela ce tot în ziua aceasta Te-ai înălţat la cer şi ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatălui Tău, să împărăţesti împreună cu El în veci, ca Unul-Născut Fiul Său preaiubit. Rogu-Te deci, pentru rugăciunile ucenicilor Tăi, iartă păcatele noastre, ale tuturor, ale celor vii şi ale celor răposaţi. Dă-mi, Doamne, lacrimi fierbinţi, ca să-mi plâng păcatele.

Paște 2019. Cea mai puternică rugăciune în JOIA MARE. Darul Tau cel curăţitor, care a spălat picioarele ucenicilor Tăi, să spele şi să curăţească inima şi sufletul meu, ca aşa, cu vrednicie, cu curăţie şi cu umilinţă să mă împărtăşesc cu Sfintele Tale Taine, acum şi în timpul morţii mele, iar în ora despărţirii mele, cu bucurie să se suie sufletul meu la Tine, fără de nicio frică, întrebare sau împiedicare să trec vămile văzduhului, intrând în mărirea Ta cea cerească. Ajută-mi, Doamne, ca să Te măresc în veci, să mă închin Numelui Tău Celui Sfânt. Amin".


Abonează-te pe

Citește și:

Drob de miel. 8 retete delicioase pentru masa de Pasti

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Cea mai BUNĂ REȚETĂ DE COZONAC pentru Paște: Cu asta mergi la sigur!

Prăjitura "Noaptea de Paște"! Un desert special de sărbătoare

Cine a inventat Google. „Povestea este practic un argument în favoarea cercetării pure. Nu am început să lucrăm gândindu-ne la un motor de căutare”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Felicităăăări!!! Casă de piatră!!!” Ramona Olaru a fost cerută în căsătorie de Cătălin Cazacu
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri