Partenerul tău „ezită”? 4 semne că nu este sigur de tine

partenerul care ezita

Partenerul tău „ezită”? 4 semne că nu este sigur de tine

În unele momente, un viitor potențial partener, poate ezita în ceea ce privește o relație sănătoasă. Însă știați care sunt semnele care apar?

Aflați din rândurile următoare, care pot fi doar câteva dintre motivele pentru care partenerul sau o persoană cu care urmează să intrați într-o relație, ezită în mai multe privințe, dar și în ceea ce vă privește pe voi.

 

În acest moment, fobia de angajament se întâlnește cu romantismul contemporan. Întâlnirea fără plasă de siguranță este ca și cum ai merge pe o frânghie.

Nu este de mirare că oamenii se tem să se angajeze în lucruri pe care nu le pot controla, având în vedere câtă incertitudine există. Evitarea are loc în întreaga lume. Când te întâlnești intenționat cu cineva care ezită, este mai periculos decât pare. În cele din urmă, riști să fii rănit pentru că nu ești de acord cu ceea ce vrei.

Citește și: Activități pe care să le faci cu partenerul vara aceasta

relatie sanatoasa semne
Partenerul tău „ezită”? 4 semne că nu este sigur de tine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum îți dai seama că fostul partener nu își dorește să se întoarcă la tine

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Ce este ezitarea?

Ezitarea este starea de nesiguranță și indecizie cu privire la o acțiune sau o decizie.

Aceasta poate apărea în diverse situații, cum ar fi atunci când trebuie să alegem dacă să participăm la o întâlnire, să ne angajăm într-o relație serioasă sau să rămânem la o interacțiune casual. Ezitarea reflectă un conflict intern, o luptă între dorințe și temeri, între ceea ce ne dorim cu adevărat și ceea ce ne îngrijorează.

Imaginează-ți că stai pe marginea unei stânci, privind în jos la posibilitățile și riscurile care se întind în fața ta.

Te întrebi dacă ar trebui să sari și să explorezi necunoscutul sau să rămâi pe terenul sigur, dar poate plictisitor, al familiarului. Ezitarea este acel moment de reflecție profundă și de analiză a consecințelor, în care ne întrebăm dacă suntem cu adevărat pregătiți pentru schimbare sau dacă ar fi mai bine să rămânem în zona noastră de confort.

Acest sentiment poate fi paralizant, făcându-ne să ne simțim blocați între două opțiuni, fără a ști care dintre ele este cea mai bună.

Poate fi influențat de teama de eșec, de dorința de a evita dezamăgirea sau de incertitudinea legată de viitor. Ezitarea este, în esență, o formă de auto-protecție, o modalitate de a ne acorda timp pentru a ne asigura că deciziile noastre sunt bine gândite și că suntem pregătiți pentru eventualele consecințe.

relatie toxica
Partenerul tău „ezită”? 4 semne că nu este sigur de tine[Sursa foto: freepik]

Descoperirea semnelor de ezitare

1. Sunt închise: Pentru că își păstrează garda ridicată, ezitatorii nu își lasă niciodată adevăratul sine să iasă la lumină.

Ei nu sunt vulnerabili, așa că evită conversațiile profunde și intimitatea emoțională.

2. Sunt distrași: În timpul conversației, își verifică telefonul în timp ce sunt fizic acolo, dar mintea lor este în altă parte.

3. Se eschivează de a avea conversații serioase: A alerga spre dealuri este motivat de orice lucru care are legătură cu viitorul. În loc să se confrunte cu posibilitatea de a fi obligați să se angajeze, ei preferă să vorbească despre orice altceva.

Citește și: Imagini apocaliptice din Capitală! Grindina și vijeliile au făcut prăpăd joi noapte: străzi inundate, copaci căzuți și sute de locuințe afectate- kanald.ro

Citește și: "Era sânge, era casa groazei!"- Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere- stirilekanald.ro

4. Anulează o întâlnire: Dacă nu se angajează pe deplin, cei care ezită și anulează de ultimă oră vor găsi orice motiv pentru a renunța la planuri.

semne de ezitare in relatie
Partenerul tău „ezită”? 4 semne că nu este sigur de tine[Sursa foto: freepik]

Cum să remediați obiceiul de ezitare?

Clarificați-vă intențiile: acordați-vă un moment pentru a gândi ce doriți de la o relație chiar acum.

Luați în considerare opțiunile dvs.: dacă nu sunteți sigur că vă întâlniți cu totul, este acceptabil și așa. Acordați-vă timp; poate că scufundarea înapoi nu este cea mai bună opțiune în acest moment. În plus, acest lucru este ideal.

Comunicarea este vitală, indiferent dacă ezitați sau aveți de-a face cu cineva care este. Pentru a afla ce își dorește unul celălalt de la această relație sau lipsa acesteia, ar trebui să fii sincer cu partenerul tău. Nu uitați că este acceptabil să începeți lucrurile încet și să descoperiți ce vă potrivește cel mai bine. În cele din urmă, relația pe care o vei avea cu tine însuți este cea mai importantă pe care o vei avea vreodată.

de ce ezita partenerul
Partenerul tău „ezită”? 4 semne că nu este sigur de tine[Sursa foto: freepik]Citește și:

Hipotensiune ortostatică – cauze și mecanisme subiacente

Cum îți dai seama că fostul partener nu își dorește să se întoarcă la tine

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Ramona Olaru și Cuza s-au împăcat, la 3 ani de la despărțire? S-au dat singuri de gol

Saveta Bogdan, colaborare cu Jador? Cântăreața de muzică populară este deschisă la noi orizonturi

Cum să organizezi un picnic de poveste. Tot ce ai nevoie pentru un moment de relaxare în natură

În această seară, de la ora 21:45, în serialul “Vinovați de iubire”, Han și Inci, ”confruntări” cu trecutul

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies