Papusile Barbie limiteaza optiunile de cariera ale fetitelor! Vezi cum este posibil asa ceva


Papusile Barbie limiteaza optiunile de cariera ale fetitelor! Vezi cum este posibil asa ceva

Fetitele care iubesc papusile Barbie si le folosesc constant in jocurile lor au o perspectiva restransa asupra posibilitatilor de cariera in viitor.

 

Un nou studiu a fost realizat pe 37 de fetite cu varste intre patru si sapte ani. Micutele au primit, aleator, fie o papusa Barbie fashion, fie o papusa Barbie carierista, fie o papusa obisnuita. Fetitele au fost lasate sa se joace cu papusile timp de 10 minute, apoi le-au fost aratate imagini cu zece joburi si au fost intrebate pe care cred ca ar putea sa le faca in viitor, comparativ cu baietii.
Rezultatele, publicate in jurnalul Springer Sex Roles, releva faptul ca fetitele care au fost expuse la papusile Barbie au considerat ca vor fi capabile sa aiba mult mai putine job-uri decat cele care s-au jucat cu papusile obisnuite, care au crezut ca au aproape toate oportunitatile prezentate in cele zece imagini, exact ca baietii.
Studiul a fost condus de Aurora Sherman de la Universitatea de Stat Oregon si de Eileen Zurbriggen de la Universitatea din Santa Cruz, care au tras cateva concluzii suparatoare.
"Poate ca papusa Barbie poate fi orice, asa cum sugereaza si reclama, dar fetele care se joaca cu ea nu aplica aceste posibilitati si la propriile persoane. Nu caracteristicile participantelor la studiu, ci anumite caracteristici ale papusii cauzeaza aceasta diferenta de aspiratii", a declarat Sherman.

Un nou studiu a fost realizat pe 37 de fetite cu varste intre patru si sapte ani.

Micutele au primit, aleator, fie o papusa Barbie fashion, fie o papusa Barbie carierista, fie o papusa obisnuita. Fetitele au fost lasate sa se joace cu papusile timp de 10 minute, apoi le-au fost aratate imagini cu zece joburi si au fost intrebate pe care cred ca ar putea sa le faca in viitor, comparativ cu baietii.

Rezultatele, publicate in jurnalul Springer Sex Roles, releva faptul ca fetitele care au fost expuse la papusile Barbie au considerat ca vor fi capabile sa aiba mult mai putine job-uri decat cele care s-au jucat cu papusile obisnuite, care au crezut ca au aproape toate oportunitatile prezentate
in cele zece imagini, exact ca baietii.

Studiul a fost condus de Aurora Sherman de la Universitatea de Stat Oregon si de Eileen Zurbriggen de la Universitatea din Santa Cruz, care au tras cateva concluzii suparatoare.

" Poate ca papusa Barbie poate fi orice, asa cum sugereaza si reclama, dar fetele care se joaca cu ea nu aplica aceste posibilitati si la propriile persoane. Nu caracteristicile participantelor la studiu, ci anumite caracteristici ale papusii cauzeaza aceasta diferenta de aspiratii", a declarat Sherman.

 


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Ce înseamnă când visezi un copil mic

Am aflat motivul real pentru care Dan Negru și-a dat demisia! Incredibil ce salariu avea

DESCOPERĂ: Cine este chef SORIN BONTEA. Biografie: data nașterii, studii, căsătorie, copii

CITEȘTE: Originea numelui tău de familie. Lista celor mai populare nume pe zone

DESCOPERĂ: Machiajul de iarnă. Ce se poartă în 2021-2022

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: Ce înseamnă când visezi FLUTURI

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri