Pandispan cu visine - reteta simpla pentru toata familia!


Va propunem o reteta de prajitura clasica usor de preparat si mai cu seama indragita de toti copii, in special de cei care nu mananca fructe: Pandispan cu visine.

Ingrediente:

·         6 oua
·         6 linguri de zahar (cu varf)
·         6 linguri de ulei
·         150g faina
·         un praf de sare
·         un plic de praf de copt
·         o lingurita de extract de vanilie
·         350g visine proaspete

Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc  apoi se adauga zaharul treptat mixand incontinuu pana cand se topeste zaharul si se formeaza o bezea tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se adauga apoi peste spuma de albus. Se adauga extract de vanilie si faina in ploaie. Se amesteca totul pana se omogenizeaza.

  Visinele se spala se scot samburii si se lasa vreo ora in zahar (daca sunt prea acre). Se scurg bine de suc, se pun pe un servet se sterg un pic si se pudreaza cu faina pentru a nu se duce la fundul prajiturii. Intr-o tava 30x22cm unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt se toarna aluatul si se presara visinele. Apoi se baga la cuptorul preincalzit la 190 grade C timp de 25-30 de minute. Se face testul cu scobitoarea si daca aceasta iese curata, se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa deschisa.


Abonează-te pe

Citește și:

Gogosele crocante de post! Reteta pe care o poate face oricine!

Se anunță un divorț-bombă!? Ce s-a întâmplat între Andreea Bănică și soțul ei

Cum sa faci chipsuri cu mai putin de 4 lei! Reteta care iti va schimba viata!

Prajitura cu mere de post! Reteta pentru incepatoare!

Cum sa faci glazura de ciocolata pentru prajituri din 3 ingrediente simple!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Prăjitura Kati. Sigur ai mâncat-o în copilărie și îți era dor de gustul ei

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri