Painea alba nu doar te ingrasa! E mult mai periculoasa decat iti imaginai!

Painea este unul dintre alimentele preferate ale romanilor. Aceasta nu lipseste de la nicio masa si nu putine sunt persoanele care mananca chiar si o paine intreaga.

Insa, putine persoane stiu cat de mult le poate afecta painea sanatatea. Painea alba trebuie consumata cu moderatie, deoarece implica riscuri majore pentru sanatate:

1. Creste nivelul de zahar din sange

Pentru prepararea painii se foloseste amidon, care se transforma in organism in glucoza si duce la cresterea rapida a nivelului de zahar din sange. De asemenea, imediat scade si nivelul glicemiei, inducand senzatia de foame. Persoanele diabetice nu au voie sa consume paine, tocmai din acest motiv.

2. Balonare, constipatie si senzatie de oboseala

Painea este facuta din grau, care, la randul sau, contine o cantitate mare de gluten, ce favorizeaza instalarea bolii celiace. Glutenul duce la intoleranta digestiva, care se manifesta prin balonare, constipatie si stari acute de oboseala.

3. Numerosi aditivi alimentari

Cele mai multe tipuri de paine contin zahar si numerosi aditivi alimentari, care ingreuneaza digestia.

Majoritatea produselor de panificatie au in lista de ingrediente arome si esente termostabile, cum ar fi E150, acid ascorbic, acid citric (E330), glicerina (E422), maltodextrina, propilen glicol (E1520), substante de ingrosare (guma arabica, guma xantan) si cine stie cate alte E-uri in functie de preferinta producatorului, care au efecte nocive asupra organismului.

4. Blocheaza absorbita de minerale

Painea contine si numeroase cereale bogate in acid fitic, care blocheaza absorbitia de calciu, fier sau zinc in organism.

5. Continut mare de sare


Cele mai multe sortimente de paine contin si foarte multa sare. De aceea, consumul de astfel de produse poate duce in timp la aparitia cancerului de stomac, a osteoporozei, cataractei, diabetului si a pietrelor la rinichi. De asemenea, cerealele din paine pot duce si la cresterea colesterolului rau, asociat cu bolile cardiovasculare.

Cata paine este sanatos sa mancam zilnic?

Nutritionistii spun ca 100-150 de grame (3-4 felii) de paine consumata zilnic este mai mult decat suficienta pentru a aduce organismului glucidele de care are nevoie.
Atentie insa, painea trebuie sa fie una integrala.

sursa



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Mesajul postat de Oana Lis la aflarea veștii că actrița Brigitte Bardot s-a stins din viață. Ce a făcut Viorel Lis când s-a întâlnit cu ea: „N-a rezistat la așa legendă de femeie.”

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Chef Orlando Zaharia, fotografie prețioasă din locul special sufletului său. Unde a ajuns și ce amintiri i-au venit în minte: "Locul cel mai frumos de pe Pământ."

Andreea Mantea anunță numele primului finalist din „Casa iubirii”! Aflați cine va intra în marea finală în ediția de duminică, 28 decembrie, difuzată de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate