Ordinul privind purtarea obligatorie a măştii a fost publicat în Monitorul Oficial. Excepțiile au fost modificate


Iată ce excepții au fost modificare, în privința purtării obligatorii a măștii în public sau în centrele comerciale.


In articol:

Ordinul privind obligativitatea purtării măştii a fost publicat vineri noapte în Monitorul Oficial. Potrivit acestuia, masca trebuie purtată în orice spaţiu public închis, în spaţii comerciale, în mijloacele de transport în comun, dar şi la locul de muncă. Cu toate acestea, sunt și excepții. Iată care sunt categoriile de populație care nu sunt obligate să poarte masca de protecție.

Inițial, pe lista celor exceptați de la portul măștii erau angajați care lucrau în același birou, dar aveau între ei o distanță de cel puțin doi metri. A fost scoasă această categorie, iar acum poți să nu porți mască, în birou, la locul de muncă doar dacă lucrezi singur într-o încăpere.

Citeste si: Raed Arafat, atac fără precedent la adresa cetățenilor: „Am uitat măsurile și am început să chestionăm tot”

Ordinul privind purtarea obligatorie a măştii a fost publicat în Monitorul Oficial. Excepțiile au fost modificate
Ordinul privind purtarea obligatorie a măştii a fost publicat în Monitorul Oficial. Excepțiile au fost modificate

S-au făcut modificări și în privința vorbitorilor în public. Aceștia pot să nu poarte mască în timp ce țin un discurs doar cu două condiții. Inițial era doar prima: să se afle la o distanță de cel puțin trei metri față de oamenii din public, iar în public să nu se afle mai mult de 16 persoane., condiție adăugată ulterior.

Citeste si: Măşti de protecţie gratuite pentru 2,3 milioane de persoane! Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut anunțul

Elevii vor purta măști de protecție pe durata examenelor și cursurilor de pregătire. În ordinul publicat astăzi în Monitorul Oficial nu mai există excepția de la obligativitatea măștii care îi privește pe elevi și pe studenți, care figura în varianta inițială a ordinului.

Ce se va întâmpla în privința împărtășaniei

Celelalte categorii exceptate de la purtarea măștii au rămas neschimbate: copiii mai mici de cinci ani, lucrătorii care depun muncă fizică intensă ( temperaturi ridicate/ umiditate crescută), prezentatorii de televiziune și invitații acestora, dacă între ei se păstrează distanța de cel puțin trei metri.

Citeste si: Aproape 400 de români care lucrau pe vase de croazieră din America de Nord au revenit în ţară, prin Barbados

Tot azi-noapte a fost publicat în Monitorul Oficial şi un ordin referitor la culte. Guvernul relaxează regulile în cazul slujbelor religioase. A stabilit la 16 numărul credincioșilor care pot lua parte la slujbe private și a renunțat la prevederea că împărtășania se face doar cu obiecte de unică folosință.


Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat, atac fără precedent la adresa cetățenilor: „Am uitat măsurile și am început să chestionăm tot”

Bombă în showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, Lidia Buble

Mihai Beneac, batjocorit după ce a anunțat că a fost infectat cu COVID-19. „Se uită la mine...”

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății: purtarea măștilor este obligatorie. Reguli

Raed Arafat, informații îngrijorătoare după măsurile de relaxare: „ Au apărut focare”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Rețete delicioase cu somon pentru masa de Crăciun. O să surprinzi pe toată lumea

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri