Opt pasi simpli pentru un piure de cartofi perfect!

Opt pasi simpli pentru un piure de cartofi perfect!
Opt pasi simpli pentru un piure de cartofi perfect!

Unde gresesti cand faci cartofi piure? Afla ce spun cei mai buni specialisti in domeniu.

 

1. Folosesti un singur fel de cartofi
Cand faci piure, foloseste, in proportii egale, cartofi sapunari, cu miez alb-roz, si cartofi fainosi, cu un continut minim de apa si mult amidon. Amidonul va absorbi untul si smantana, asigurand cartofilor acea textura moale si pufoasa.
2. Nu speli cartofii
Evident, inainte de a se gati, cartofii se curata de coaja. Sunt totusi persoane care sar peste aceasta etapa si doar ii trec pe sub un jet de apa. Cartofii sunt, insa, foarte murdari. Inainte de a-i gati, spala-i bine cu apa rece, apoi curata-i.
3. Ii pui la fiert in apa calda
Daca pui cartofii in apa calda, marginile se vor gati prea mult, iar miezul va ramane crud.
Acestia trebuie sa se gateasca la aceeasi temperatura, in acelasi timp. Care este metoda corecta? Pune cartofii (taiati cubulete) intr-o cratita cu apa rece cat sa-i acopere, apoi aprinde focul si lasa-i sa fiarba.
4. Nu pui sare in apa in care fierb
Cand se gatesc, cartofii trebuie sa absoarba atat apa, cat si sare.
5.
Dai focul prea mare
Cand apa da in clocot, cartofii se pot sfarama. Fierbe-i la foc molcom. Astfel, vor ramane intregi si se vor gati uniform.
6. Nu scurgi bine cartofii
Cartofii aposi sunt gretosi. Dupa ce fierb, scurge-i de apa si mai pune cratita 1-2 minute pe foc, pana se evapora toata umezeala.
Ii poti pune si intr-un vas intins pe care sa-l dai la cuptor. Cand marginile cartofilor se albesc, sunt gata.
7. Folosesti lapte rece
Laptele rece pus peste cartofii calzi va raci pulpa. Incalzeste usor laptele intr-o craticioara. Nu trebuie sa fiarba, ci doar sa fie putin caldut.
8. Folosesti unt cald
Cand topesti untul pe foc, grasimea se strange.
Foloseste unt rece pentru a permite acesteia sa se incorporeze uniform in cartofi.
Sursa

1. Folosesti un singur fel de cartofi

Cand faci piure, foloseste, in proportii egale, cartofi sapunari, cu miez alb-roz, si cartofi fainosi, cu un continut minim de apa si mult amidon. Amidonul va absorbi untul si smantana, asigurand cartofilor acea textura moale si pufoasa. 

2.

Nu speli cartofii

Evident, inainte de a se gati, cartofii se curata de coaja. Sunt totusi persoane care sar peste aceasta etapa si doar ii trec pe sub un jet de apa. Cartofii sunt, insa, foarte murdari. Inainte de a-i gati, spala-i bine cu apa rece, apoi curata-i.

3. Ii pui la fiert in apa calda

Daca pui cartofii in apa calda, marginile se vor gati prea mult, iar miezul va ramane crud. Acestia trebuie sa se gateasca la aceeasi temperatura, in acelasi timp. Care este metoda corecta? Pune cartofii (taiati cubulete) intr-o cratita cu apa rece cat sa-i acopere, apoi aprinde focul si lasa-i sa fiarba.

4. Nu pui sare in apa in care fierb

Cand se gatesc, cartofii trebuie sa absoarba atat apa, cat si sare.

5. Dai focul prea mare

Cand apa da in clocot, cartofii se pot sfarama. Fierbe-i la foc molcom. Astfel, vor ramane intregi si se vor gati uniform.

6. Nu scurgi bine cartofii

Cartofii aposi sunt gretosi. Dupa ce fierb, scurge-i de apa si mai pune cratita 1-2 minute pe foc, pana se evapora toata umezeala. Ii poti pune si intr-un vas intins pe care sa-l dai la cuptor. Cand marginile cartofilor se albesc, sunt gata.

7. Folosesti lapte rece

Laptele rece pus peste cartofii calzi va raci pulpa. Incalzeste usor laptele intr-o craticioara. Nu trebuie sa fiarba, ci doar sa fie putin caldut.

8. Folosesti unt cald

Cand topesti untul pe foc, grasimea se strange. Foloseste unt rece pentru a permite acesteia sa se incorporeze uniform in cartofi.

Sursa

 

Citește și: Lia începe să plângă din cauza lui Filip și a Corinei: „Îi place că e mai diferită”. Incredibil cum reacționează concurentul de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: De ce a murit, de fapt, Marco? Primele date despre moartea suspectă a tânărului de 18, găsit fără suflare de mama sa după ce a fost la o petrecere- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Imagini cu Irinel Columbeanu cum nu s-au mai văzut până acum. Fostul afacerist a ales botezul? „Mi se pare monumental.”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Ce se întâmplă cu Dan Petrescu, după ce s-a aflat că se confuntă cu probleme de sănătate! Daniel Pancu, dezvăluiri neașteptate după revederea cu antrenorul: „Am fost surprins…”

Horoscop 16 decembrie 2025: Amintirile care credeau că au fost îngropate ies la suprafață cu o tărie care le taie respirația. Acești nativi simt cum fiecare emoție neînchisă revine, zguduindu-le liniștea, iar DECIZIA DE AZI le poate aduc pace sau lacrimi

Monica Dascălu, despre singurătatea de sărbători. Ce spune prezentatoarea de știri și cum putem să scăpăm de acest sentiment: “Nu poți să faci față unei mulțumi, nu poți să-ți faci față ție.”

Surpriză de proporții în “Casa iubirii”. Cine a fost desemnat favoritul săptămânii în gala de duminică: „E o glumă?”

VIDEO El este bărbatul găsit carbonizat într-o mașină din Oradea. Polițiștii iau în calcul varianta sinuciderii


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies