Obligați să ne vaccinăm împotriva Covid-19? Ce spune Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru


Ministrul Sănătății a vorbit despre posibilitatea ca românii să fie obligați să se vaccineze împotriva noului coronavirus. Când va fi gata vaccinul românesc.


In articol:

Nelu Tătaru a vorbit despre posibilitatea ca vaccinarea împotriva COVID-19 să devină obligatorie în România. Ministrul Sănătății susține că „nu putem introduce obligativitatea după un an, doi de boală”.

Ministrul Sănătății susține că „nu putem introduce obligativitatea după un an, doi de boală”.

„Un posibil vaccin toată lumea îl dă ca posibil în a doua jumătate a anului viitor. Dacă privim acest lucru, posibilitatea ca, odată apărut acest vaccin anti-COVID la un an şi jumătate după, nu ştiu dacă vom mai fi atât de acerbi încât să-l credem obligatoriu. (...)

Ca şi vaccinul antigripal, ca şi vaccinul anti-COVID, le recomand. Sunt acele seturi de vaccinuri care se fac pe program, la nivel naţional, pe care le luăm din copilărie, pentru acelea aş face vaccinare obligatorie. Ne gândim că este un vaccin nou, că este o patologie nouă.

A introduce obligativitatea, fără a avea o perioadă de tesare, o perioadă de evaluare pe 2-3 sezoane, e un lucru dificil. Este o recomandare să se facă, dar nu putem introduce obligativitatea după un an, doi de boală”, a spus Nelu Tătaru, potrivit a1.ro.

18 luni ne despart de momentul în care primul vaccin românesc antiCOVID-19 va fi finalizat. Anunțul a fost făcut de managerul Institutului Cantacuzino, profesorul doctor Mircea Ioan Popa.

Obligați să ne vaccinăm împotriva Covid-19? Ce spune Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Obligați să ne vaccinăm împotriva Covid-19? Ce spune Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Când va ajunge vaccinul pe piață


Specialistul a precizat, însă, că este foarte greu de spus când va ajunge vaccinul pe piață.

Citeste si: Raed Arafat, declarație dură: „Încep atacurile și mârșăviile. Nimeni nu ne garantează că valul nu se va repeta”

„Produsul realizat de colegii din Timișoara este aproape gata pentru a fi pus la dispoziție pentru începerea acestui proiect, e un proiect de cercetare și întotdeauna o cercetare știi că o începi și încerci să o duci la bun sfârșit, dar pot apărea lucruri pe care nu le poți gândi de la început.

Citeste si: Destinații de vacanță în anul 2020, după ce se redeschid hotelurile în România

Avem la dispoziție maxim 18 luni și speranța noastră este ca, într-un număr de luni, să putem să vă anunțăm că avem ceva nou de spus față de momentul de astăzi”, a declarat prof. dr. Mircea Ioan Popa.

„Dorința este ca produsul să nu fie unul injectabil, ci să fie administrat pe cal intranazală, asta însemnând ceva mai ușor de tolerat, inclusiv de populația care nu este de acord cu vaccinurile”, a adăugat acesta.

Foto: Hepta.ro.


Citește și:

Organizația Mondială a Sănătății, veste extraordinară! Opt vaccinuri pentru noul coronavirus, COVID-19, se testează pe oameni!

Raed Arafat, declarație dură: „Încep atacurile și mârșăviile. Nimeni nu ne garantează că valul nu se va repeta”

Toți românii trebuie să știe asta. Se va întâmpla în următoarea perioadă. Ministerul Sănătății a dat Ordinul.

Epidemiologul Emilian Popovici vine cu anunțul: "Că vor fi 7,000, că vor 8,000..."

Sfatul zilei de astăzi, marți 27 octombrie 2020. Taurii trebuie să aibă răbdare

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

Conturarea mandibulei! Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician, explică de ce apelează persoanele la această procedură

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri