Obiceiuri ușoare în timpul săptămânii care te lasă să fii leneș în weekend


Indiferent dacă lucrați de luni până vineri sau aveți un program eșalonat pe zile, un lucru rămâne adevărat: probabil că nu doriți să vă petreceți timpul liber bine câștigat ajungând pe lista de sarcini. În timp ce unii oameni preferă un plan de curățare „doar în weekend”, astfel încât să se poată îngrijora mai puțin în timpul săptămânii, coacerea obiceiurilor conștiente în rutina de zi cu zi vă poate ajuta să vă maximizați weekendurile pentru o îngrijire de sine de calitate. S-ar putea chiar să reușiți să abordați în cele din urmă acel proiect ușor de bricolaj pe care îl amânați în continuare.


In articol:

Obiceiuri ușoare în timpul săptămânii care te lasă să fii leneș în weekend! Indiferent dacă lucrați de luni până vineri sau aveți un program eșalonat pe zile, un lucru rămâne adevărat: probabil că nu doriți să vă petreceți timpul liber bine câștigat ajungând pe lista de sarcini. În timp ce unii oameni preferă un plan de curățare „doar în weekend”, astfel încât să se poată îngrijora mai puțin în timpul săptămânii, coacerea obiceiurilor conștiente în rutina de zi cu zi vă poate ajuta să vă maximizați weekendurile pentru o îngrijire de sine de calitate. S-ar putea chiar să reușiți să abordați în cele din urmă acel proiect ușor de bricolaj pe care îl amânați în continuare.

Obiceiuri ușoare în timpul săptămânii care te lasă să fii leneș în weekend
Obiceiuri ușoare în timpul săptămânii care te lasă să fii leneș în weekend

Când ești odihnit, ești mai ascuțit din punct de vedere mental, fizic și emoțional. Comunici mai bine. Te îmbolnăvești mai puțin (Pentru că, ghici ce? Corpul tău se repară în somn, nu în timp ce trimiteți ultimele e-mailuri sâmbătă după-amiază). Începeți să vă concentrați asupra a ceea ce înseamnă să prosperați, nu doar să supraviețuiți. Timpii morți sunt de fapt cheia pentru a rămâne motivați, conduși, energici și productivi pe termen lung.

În ceea ce privește dorința de a căuta lene? Cheia pentru a îmbrățișa „lenea”este renunțarea la judecata care vine cu eticheta respectivă. Aceasta nu este lene. Asta înseamnă odihnă și resetare. Și nu ar trebui să simțiți niciodată rușine sau vinovăție pentru asta.

Deci, cum vă configurați săptămânile pentru a vă maximiza timpul de reîncărcare în weekend? Poate ca nu va funcționa pentru toată lumea, dar găsirea obiceiurilor și rutinelor care se potrivesc în viața ta poate ajuta cu siguranță. Iată cateva moduri de a profita la maximum de săptămânile ocupate pentru a vă elibera weekendurile.

Urmați regula 10/30

Cât de des amânați să finalizați o sarcină, oricât de simplă este, doar să o faceți și să vă dați seama: „Așteptați, asta a fost tot?”

În acest moment, acele 30 de secunde în plus ar putea părea a fi cea mai lungă jumătate de minut din toate timpurile și s-ar putea să fii cu adevărat mulțumit de „suficient de bun!” atunci când vine vorba de spălarea aragazului sau aspirarea covorului din sufragerie. Dar, luându-vă timp pentru a vă asigura că terminați corect sarcina la îndemână prima dată, veți elibera mult timp pentru a vă relaxa - ca să nu mai vorbim de tot timpul pe care l-ați fi petrecut simțindu-vă vinovați. Un hack care economisește timp este minunat, dar la fel este și liniștea sufletească că v-ați curățat și organizat spațiul în mod corespunzător.

Citeste si: Modalități de a transforma un dulap într-un spațiu multifuncțional

Adoptați o rutină zilnică de curățare de 20 de minute

Angajându-vă între 10 și 20 de minute pe zi pentru curățare, puteți rupe toată munca pe care ați fi făcut-o sâmbătă dimineață. Puteți delega locul fiecărei zile într-o anumită cameră sau vă puteți concentra pe o anumită sarcină. De exemplu, s-ar putea să faceți luni ziua în care aspirați covoarele din toată casa, în timp ce marți este rezervat pentru curățarea oglinzilor și a altor suprafețe de sticlă.

Sarcinile zilnice cum ar fi ștergerea blaturilor de bucătărie și spălarea vaselor nu ar trebui să fie luate în considerare pentru cele 20 de minute. Dar, împărțind munca pe care o abordați pe lângă acele treburi de zi cu zi, munca se va simți probabil mult mai ușor de gestionat.

Dedicați anumite sarcini zilelor lucratoare mai puțin ocupate

Pentru mulți oameni, ideea de a avea lucruri de făcut după ce terminați o zi lungă de muncă ar putea părea cel mai puțin atrăgător plan posibil. Dar, programând sarcini în momente în care alte persoane nu le fac, veți economisi timp atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Profitați la maximum de timpul pe care l-ați fi petrecut facand naveta

Indiferent dacă lucrați acasă cu normă întreagă sau mergeți la birou doar câteva zile pe săptămână din cauza liniilor directoare privind distanțarea socială, puteți maximiza timpul pe care l-ați fi petrecut mergând la și de la serviciu.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum vopsim sufrageria astfel încât să fim în trend!

Am aflat răspunsul! Cine crezi că are salariul mai mare, Andreea Esca sau Dan Negru?

Pepe, mesaj surprinzător pentru Raluca Pastramă: "Aş vrea să te iert că ai plecat..."

Bianca Comănici de la "Puterea Dragostei", declaraţii şocante despre primul ei iubit: „Un copil manipulat..."

Horoscop zilnic miercuri, 2 decembrie 2020. Nativii zodiei Fecioară primesc vești bune pe toate planurile!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Noul simptom al COVID-19, ”happy hypoxia”, face tot mai multe victime. Cum se manifestă?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri