O Zi Cât o Vacanță în Bulgaria: iată ce poți vizita în țara vecină dacă nu ai mult timp la dispoziție

O Zi Cât o Vacanță în Bulgaria: iată ce poți vizita în țara vecină dacă nu ai mult timp la dispoziție
O Zi Cât o Vacanță în Bulgaria: iată ce poți vizita în țara vecină dacă nu ai mult timp la dispoziție

De câte ori nu ai vrut să evadezi din oraș măcar pentru o zi, însă nu ai știut dacă ai timpul necesar și dacă nu cumva o sa resimți mai tare oboseala la întoarcere?

Dacă vrei să petreci din când în când o zi în afara orașului, îți prezentăm în continuare câteva excursii de o zi in Bulgaria.

Veliko Tarnovo și Mini Bulgaria Park

În topul preferințelor turiștilor români se află Veliko Tarnovo, un oraș special pentru Bulgaria. Este capitala medievală a țării și un important centru cultural și economic. Aici și-au stabilit reședința țarii și patriarhii Țaratului Vlaho-Bulgar. Locul ales a fost dealul Tsarevets, iar după

ce vei vizita Veliko Tarnovo o sa înțelegi de ce, având în vedere amplasarea acestuia și priveliștea care transformau locul și în obiectiv strategic. Veliko Tarnovo se afla la doar 160 km de București, astfel că vă ajunge aici în doar câteva ore. Este locul perfect pentru o excursie de o zi, având în vedere tot ce poți vizita. Iar dacă ești în zonă, îți recomandăm și parcul tematic Mini Bulgaria. Acesta a fost înființat în anul 2017 și arată cele mai importante orașe și obiective turistice ale Bulgariei. Cu siguranță vei adora să vizitezi aceste locuri și vei putea face acest lucru mulțumita O Zi Cat o Vacanta.

Castelul Reginei Maria și Grădina Botanică din Balcic

Bulgaria este destinația ideală dacă vrei să mergi la mare în altă țară, fără a pierde prea mult timp pe drum. Doar într-o zi poți vedea marea și poți face plajă, iar apoi te poți întoarce acasă, cu bateriile încărcate. Dacă vrei să mergi la mare, însă nu îți place să faci plajă, atunci poți opta pentru Balcic. Ce poți vizita aici? Unul dintre cele mai frumoase castele din Europa: Castelul Reginei Maria. Pe vremea când țara noastră ocupase Cadrilaterul, Regina Maria s-a îndrăgostit de Balcic și a decis să construiască acolo o reședință de vară. Pe lângă superbul castel, se mai regăsesc și multe vile, dar și o grădină botanică unică în Europa Centrală și de Est. Aceasta se întinde pe o suprafață de 35 ha și cuprinde o colecție impresionantă de cactuși. Tot la castel vei putea admira și un parc care este un fel de imitație a labirintului minoic.

Plevna

O altă destinație la care poți ajunge foarte ușor este Plevna. Probabil ai auzit acest nume, însă nu știai exact de unde vine. Plevna este al treilea oraș ca mărime din nordul Bulgariei. Totodată orașul este important și datorită istoriei sale: aici s-a desfășurat cea mai importantă bătălie din Războiul ruso-turc pentru eliberarea Bulgariei de sub ocupație turcească și pentru independența României (1877-1878). Aici poți vizita și Muzul Panorama, care a fost construit în anul 1977 când s-au aniversat 100 de ani de la eliberarea Plevnei. Cu siguranță este un oraș care o să îți placă și vei afla multe informații interesante aici, inclusiv despre istoria României.

 

Sperăm că vei alege să mergi în excursii de o zi în Bulgaria!Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Pembe descoperă secretul soțului său

Fiica Andreei Marin, apariție de senzație într-o rochie MINI și mulată. Imaginile fac furori

Ramona Olaru și Cuza s-au împăcat, la 3 ani de la despărțire? S-au dat singuri de gol

Kevin Jonas, membrul formației "Jonas Brothers", primele declarații dupa operația de cancer

8 ținute pe care să le porți în vacanța din Italia. Articolele vestimentare care vor face să pari din peisaj

Robi, afirmații dureroase despre Virginia! „Nu mi-a plăcut niciodată!” Aflați cum va reacționa concurenta dar și ce se va întâmpla între Roberta și Sebastian, joi, 13 iunie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

E oficial! Se vor organiza noi alegeri! Situație cu totul nemaivăzută în România


Cookies