O Zi Cât o Vacanță în Bulgaria: iată ce poți vizita în țara vecină dacă nu ai mult timp la dispoziție

O Zi Cât o Vacanță în Bulgaria: iată ce poți vizita în țara vecină dacă nu ai mult timp la dispoziție
O Zi Cât o Vacanță în Bulgaria: iată ce poți vizita în țara vecină dacă nu ai mult timp la dispoziție

De câte ori nu ai vrut să evadezi din oraș măcar pentru o zi, însă nu ai știut dacă ai timpul necesar și dacă nu cumva o sa resimți mai tare oboseala la întoarcere?

Dacă vrei să petreci din când în când o zi în afara orașului, îți prezentăm în continuare câteva excursii de o zi in Bulgaria.

Veliko Tarnovo și Mini Bulgaria Park

În topul preferințelor turiștilor români se află Veliko Tarnovo, un oraș special pentru Bulgaria. Este capitala medievală a țării și un important centru cultural și economic. Aici și-au stabilit reședința țarii și patriarhii Țaratului Vlaho-Bulgar. Locul ales a fost dealul Tsarevets, iar după

ce vei vizita Veliko Tarnovo o sa înțelegi de ce, având în vedere amplasarea acestuia și priveliștea care transformau locul și în obiectiv strategic. Veliko Tarnovo se afla la doar 160 km de București, astfel că vă ajunge aici în doar câteva ore. Este locul perfect pentru o excursie de o zi, având în vedere tot ce poți vizita. Iar dacă ești în zonă, îți recomandăm și parcul tematic Mini Bulgaria. Acesta a fost înființat în anul 2017 și arată cele mai importante orașe și obiective turistice ale Bulgariei. Cu siguranță vei adora să vizitezi aceste locuri și vei putea face acest lucru mulțumita O Zi Cat o Vacanta.

Castelul Reginei Maria și Grădina Botanică din Balcic

Bulgaria este destinația ideală dacă vrei să mergi la mare în altă țară, fără a pierde prea mult timp pe drum. Doar într-o zi poți vedea marea și poți face plajă, iar apoi te poți întoarce acasă, cu bateriile încărcate. Dacă vrei să mergi la mare, însă nu îți place să faci plajă, atunci poți opta pentru Balcic. Ce poți vizita aici? Unul dintre cele mai frumoase castele din Europa: Castelul Reginei Maria. Pe vremea când țara noastră ocupase Cadrilaterul, Regina Maria s-a îndrăgostit de Balcic și a decis să construiască acolo o reședință de vară. Pe lângă superbul castel, se mai regăsesc și multe vile, dar și o grădină botanică unică în Europa Centrală și de Est. Aceasta se întinde pe o suprafață de 35 ha și cuprinde o colecție impresionantă de cactuși. Tot la castel vei putea admira și un parc care este un fel de imitație a labirintului minoic.

Plevna

O altă destinație la care poți ajunge foarte ușor este Plevna. Probabil ai auzit acest nume, însă nu știai exact de unde vine. Plevna este al treilea oraș ca mărime din nordul Bulgariei. Totodată orașul este important și datorită istoriei sale: aici s-a desfășurat cea mai importantă bătălie din Războiul ruso-turc pentru eliberarea Bulgariei de sub ocupație turcească și pentru independența României (1877-1878). Aici poți vizita și Muzul Panorama, care a fost construit în anul 1977 când s-au aniversat 100 de ani de la eliberarea Plevnei. Cu siguranță este un oraș care o să îți placă și vei afla multe informații interesante aici, inclusiv despre istoria României.

 

Sperăm că vei alege să mergi în excursii de o zi în Bulgaria!



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Horoscop 31 iulie 2024. O zodie va merge într-o destinație nouă!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Stațiunea Costinești, ”Saint-Tropez-ul” litoralului românesc

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies