O marcă tradiţională românească ţine piept plagiatului marilor case de modă


Timp de mulţi ani, marile case de modă s-au inspirat din tradiţiile şi cultura altor ţări, fără să acorde credit creatorilor originali.

O revistă de modă cu 100% conţinut original românesc ia atitudine împotriva acestui fenomen, lansând BIHOR COUTURE, o marcă de haine românească, ale cărei creaţii sunt făcute de aceiaşi meşteri artizani pe care Dior i-a copiat în colecţia sa din 2017, fără să le acorde credit.

Stella McCartney a folosit motive tradiţionale africane în colecţia Primăvară/Vară 2018. Luis Vuitton a lansat o linie de cape inspirate de păturile purtate de triburile Besotho. Dior a creat o întreagă colecţie folosind un imprimeu identic cu acela al unei creatoare indiene. Nu mai demult de anul trecut, Tory Burch lansa o copie aproape identică a unui palton românesc din Oltenia, iar Dior includea în colecţia sa o vestă aproape identică cu o vestă românească din Bihor.  Această vestă este vândută de Dior cu 30.000 euro, însă nici măcar o mică parte din această sumă nu se întoarce la creatorii originali.

Noua marcă de haine BIHOR COUTURE este compusă 100% din creaţii autentice româneşti din judeţul Bihor.

Veste tradiţionale, paltoane, bluze şi fuste, toate făcute de mână de meşteri artizani locali, cu grijă şi atenţie pentru detalii şi pentru păstrarea tradiţiilor locale. Tot de aici puteţi achiziţiona şi vesta copiată de Dior, la un preţ de cel puţin 10 ori mai mic.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Raed Arafat, atac dur la adresa persoanelor care nu respectă măsurile de prevenție: „Se bate joc de...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Fashion
Parteneri