O familie cu 10 copii din Botoșani a cazat până acum zeci de refugiați din Ucraina: „Nu pot să stau nepăsător”


Deși sunt 12 suflete și trăiesc într-o casă modestă, familia din Botoșani a primit zeci de refugiați din Ucraina.


In articol:

În ultimele patru săptămâni, zeci de mii de români au demonstrat că nu pot sta nepăsători în fața suferinței prin care trec milioane de ucraineni care sunt nevoiți să plece din țara lor.

O familie din Botoșani care are zece copii a decis să facă cel mai frumos gest posibil și să fie alături de refugiații ucraineni, așa cum poate. Această familie din Botoșani a găzduit deja peste 50 de refugiați și nu plănuiește să se oprească prea curând.

Familia Stanciu este o familie simplă, iar cei doi soți și cei zece copii ai lor duc o viață modestă în Albești, județul Botoșani. Cu toate acestea, i-au primit fără ezitare pe toți ucrainenii care au lăsat în urmă casa, serviciul și toată munca de o viață pentru a scăpa cu viață din calea războiului.

Citeste si: Emoționant! Două femei din Ucraina au fugit în România cu cinci cai și un ponei și au ajuns într-un peisaj de vis din Apuseni: „Ne-am temut”

Refugiatii din Ucraina

Refugiatii din Ucraina isi parasesc tara

[Sursa foto: Hepta]

Familia Stanciu locuiește în Albești, județul Botoșani. În casă locuiesc 12 suflete, cei doi părinți împreună cu cei 10 copii ai lor, dintre care unul are doar patru luni.

Aceștia sunt impresionați de drama prin care trec oamenii și vor să ajute cu tot ce pot.

Familia Stanciu

Familia Stanciu din Botosani

[Sursa foto: captura video]

Citeste si: Dima a aflat că mama sa a murit în timpul războiului din Ucraina datorită unui mesaj: „Iartă-mă că nu am putut să o protejez”

Familia Stanciu spune că atâta timp cât va fi nevoie ei vor continua să ajute şi să-i trateze pe cei aflaţi în nevoie cât de bine pot.

„Când văd lucrurile care sunt, nu pot să stau nepăsător. Ne-a impresionat foarte mult situaţia prin care trec ucrainenii. Am avut şi noi probleme, noi avem 20 de ani de căsătorie, dar în toţi aceşti ani, dacă pun cap la cap, nu ştiu dacă am cinci ani staţi acasă. Am fost mult plecat, e dureros, dar Dumnezeu m-a ajutat şi când văd ce se întâmplă nu pot să stau nepăsător”,  spune Ionel Stanciu pentru Monitorulbt.ro.

„Noi ne retragem în două camere, suntem 12 persoane”, a mai spus bărbatul, care le pune la dispoziție refugiaților mâncare și tot ce le trebuie.

În prezent, două femei primesc ajutor de la familia cu suflet mare

În prezent, în casa familiei Stanciu locuiesc două femei, mamă și fiică, împreună cu un bebeluș de doar două săptămâni.


Abonează-te pe

Citește și:

Declarații șocante în cazul părintelui Visarion Alexa. “Tot îi spuneam că nu mă simt bine, că tot sufăr. Și apoi m-a sărutat, m-a pipăit.”.

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Larisa Udilă a vorbit despre intervenția cu implanturi mamare. „Nu îmi plac schimbările acelea în care nu mă mai recunosc”.

Mesajul de nuntă pentru Geta Sterp, din partea lui Culiță Sterp. Apariția pe care a avut-o alături de soția lui.

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Detalii despre relația dintre Marcela Fota și tânărul de 23 de ani. Ultima apariție a artistei a lăsat oamenii fără cuvinte.
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri