Nunta de argint - 10 detalii despre ce inseamna, cum se sarbatoreste si ce cadouri se ofera

Nunta de argint  - 10 detalii despre ce inseamna, cum se sarbatoreste si ce cadouri se ofera
Nunta de argint - 10 detalii despre ce inseamna, cum se sarbatoreste si ce cadouri se ofera

Nunta de argint reprezinta un moment pe care il sarbatoresc, la un moment dat, cuplurile trainice. Si relatia voastra a trecut testul timpului? Atunci este cazul sa aflati, impreuna, mai multe detalii despre nunta de argint!

Ce este nunta de argint- 4 aspecte esentiale

1. Nunta de argint este evenimentul care marcheaza 25 de ani de casatorie.

 

2. Trainicia unei casnicii se aniverseaza, de asemenea, si la nunta de hartie (primul an de casatorie), la cea de lemn (dupa 5 ani de la nunta), nunta de cristal (15 ani) sau la cea de diamant (75 de ani).

3. Dintre toate aceste evenimente enumerate mai sus, nunta de argint este cea care se celebreaza cel mai frecvent printre cuplurile casatorite, repezentand un sfert de secol de relatie!

 

4. Simbolistica nuntii de argint imprumuta din caracteristicile acestui material. Argintul este recunoscut ca fiind un metal rezistent, care nu oxideaza sub influenta timpului sau a contactului cu apa. Prin analogie, un cuplu care implineste 25 de ani de la casatorie este unul solid, care a rezistat in pofida impedimentelor care au intervenit de-a lungul timpului.

Cum se sarbatoreste nunta de argint- 3 etape importante

1. Nunta de argint este, cu siguranta, una dintre cele mai bune ocazii de sarbatoare. De cele mai multe ori, insasi cei doi soti sunt cei care se ocupa de organizarea si de planificarea acestui eveniment; sunt, insa, si cazuri in care aceasta responsabilitate este preluata de catre copiii cuplului si chiar de catre prieteni, din dorinta de a-i surprinde pe cei doi parteneri.

2. Spre deosebire de o nunta obisnuita, nunta de argint nu implica desfasurarea unei slujbe religioase. Intr-adevar, se obisnuieste ca sotii, alaturi de cei dragi, sa participe la o ceremonie in Biserica, in cadrul careia preotul va tine o predica. Mai apoi, urmeaza o petrecere sau o masa festiva, de la care nu vor lipsi, bineinteles, nici nasii cuplului aniversat.

 

3. Desi are o insemnatate speciala, nunta de argint nu este un eveniment la fel de fastuos precum o nunta conventionala, ceea ce inseamna ca nu necesita o pregatire atat de riguroasa. De altfel, nu exista traditii specifice acestui moment. De fapt, dintre toate obiceiurile care se pastreaza, inca, pentru nunti, la nunta de argint nu se potriveste decat cea referitoare la buchetul miresei.

Mai exact, partea feminina a cuplului poate alege drept accesoriu un buchet de flori discret.

Idei de cadouri pentru nunta de argint- 3 optiuni ideale

Daca esti invitat la nunta de argint a unor persoane pe care le cunosti, vei avea nevoie si de cateva idei de cadouri pentru nunta de argint. Le-am ales pe cele mai inspirate dintre ele si ti le enumeram, pe rand:

 

1. flori- florile sunt un cadou ideal pentru orice ocazie, mai ales daca destinatarul este o persoana de gen feminin. Codul bunelor maniere mentioneaza ca este un gest foarte frumos sa oferi flori in astfel de ocazii, in semn de felicitari. Ce-ar fi sa alegi o floare nemuritoare, exact ca iubirea cuplului sarbatorit si sa optezi pentru trandafiri criogenati? Ii poti gasi la floraria online Maison d’Or!

 

2. accesorii din argint- o alta idee inspirata de cadou pentru nunta de argint ar putea consta in daruirea unor accesorii confectionate din acest material. Poate fi vorba despre accesorii pentru casa, cum ar fi, de exemplu, o rama foto sau un ceas, sau despre bijuterii. Astfel, poti alege pentru ea o pereche de cercei, iar pentru el, un set de butoni.

3. obiecte gravate- daca iti doresti sa le oferi un cadou persoalizat, ai optiunea de a oferi obiecte gravate. Ar putea fi vorba despre stilouri inscriptionate cu mesaje speciale, sau despre accesorii de decor (exemplu: o vaza).



Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Dezvaluiri socante ale lui Ionut la doua luni de la finala Exatlon! “Am stat internat cinci zile si imi faceam numai perfuzii! Plangeam de durere!” EXCLUSIV

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

De ce s-a prăbușit, de fapt, elicopterul în care se afla președintele Iranului

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Apariție uluitoare în camera roșie! Antoni a revenit în Casa iubirii pentru a o cunoaște pe Ștefania! Iată cum a reacționat Cosmin! „Aș vrea să fie corectă față de mine și să-mi spună!”

Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."


Cookies