Nu reusesti sa stai intr-un picior mai mult de 20 de secunde? Vezi ce spune asta despre creierul tau


Ce-ai face daca ti-am spune ca daca reusesti sa stai intr-un picior 20 de secunde sau mai mult ar putea sa iti dea indicii importante despre sanatatea creierului tau?

Un nou studiu publicat in jurnalul "Stroke" sugereaza ca acest lucru este cat se poate de real. Oamenii de stiinta de la Center for Genomic Medicine de la Universitatea Kyoto din Japonia au rugat 1400 de persoane cu varsta medie de 67 de ani sa stea intr-un picior si sa-si tina ochii deschisi timp de 60 de secunde. Toata lumea a incercat de doua ori. Cele mai bune rezultate au fost folosite pentru analiza. Apoi, folosind tomograful, cecetatorii au scanat creierele tuturor.

Au descoperit ca persoanele care s-au chinuit sa-si tina echilibrul timp de 20 de secunde aveau o boli ale vaselor mici cerebrale, chiar daca nu aveau simptomele clasice. Aceste vase sunt relationate cu atacul cerebral, dementa si chiar cu boala Parkinson. Dintre persoanele intervievate, 15% au avut vate o micro sangerare in creier, 30% au avut doua astfel de leziuni, in timp 16% aveau o artera infundata in creier. In plus, persoanele care au reusit sa stea mai putin intr-un picior aveau si cele mai scazute performante mentale.


Sursa: prevention.com


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Delia, primele declarații despre SARCINĂ! Vedeta a făcut anunțul așteptat de toți

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri