Nu mai spala carnea cruda de pui! S-ar putea sa faci intoxicatie alimentara sau chiar afectiuni care pun in pericol viata


Spalarea carnii crude de puii poate duce la o forma grava de intoxicatie alimentara. Uite cum e posibil asa ceva!

Specialistii avertizeaza ca atunci cand spalam carnea de pui inainte sa o gatim riscam raspandirea unei bacterii numita Campylobacter, care duce la o forma foarte periculoasa de intoxicatie alimentara.

Specialistii avertizeaza ca atunci cand spalam carnea de pui inainte sa o gatim riscam raspandirea unei bacteria numita Campylobacter, care duce la o forma foarte periculoasa de intoxicatie alimentara.
Acestia recomanda ca imediat ce am intrat in contact cu carnea cruda de pasare sa ne spalam pe maini. De asemenea trebuie sa avem grija ca puiul sau orice alta carne de pasare sa fie bine gatita, precum sis a curatam bine orice obiect care a intrat in contact cu carnea.
Bacteria cauzeaza o boala infectioasa care are simptome ca diarea, voma, durerea abdominal, crampele abdominal si febra. Acestea pot aparea in 2-5 zile de la expunere. Exista unele persoane care desi contacteaza boala, nu prezinta deloc aceste simptome.
Specialistii mai spun ca in cazul persoanelor care au imunitatea scazuta, bacteria se poate raspandi in sange si poate cauza afectiuni  care pun in pericol viata.
Aceasta bacteria poate duce la aparitia Sindromului Colonului Iritabil, artritei reactive sau chiar a Sindromului Guillain- Barre, o boala periculoasa a sistemului nervos.
Sursa  www.medicalnewstoday.co

Acestia recomanda ca imediat ce am intrat in contact cu carnea cruda de pasare sa ne spalam pe maini.

De asemenea trebuie sa avem grija ca puiul sau orice alta carne de pasare sa fie bine gatita, precum si sa curatam bine orice obiect care a intrat in contact cu carnea.

Bacteria cauzeaza o boala infectioasa care are simptome ca diarea, voma, durerea abdominala, crampele abdominale si febra. Acestea pot aparea in 2-5 zile de la expunere. Exista unele persoane care desi contacteaza boala, nu prezinta deloc aceste simptome.

Specialistii mai spun ca in cazul persoanelor care au imunitatea scazuta, bacteria se poate raspandi in sange si poate cauza afectiuni  care pun in pericol viata.

Aceasta bacterie poate duce la aparitia Sindromului Colonului Iritabil, artritei reactive sau chiar a Sindromului Guillain- Barre, o boala periculoasa a sistemului nervos.

Sursa  www.medicalnewstoday.com

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Bianca Pop, umilită de Ciprian Pian, fostul ei amant! Acesta nu a mai rezistat şi a atacat-o dur!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri