„Nu e mare filozofie, doar răbdare să aveți, căci în rest ciorba se face singură.” Rețeta de ciorbă de burtă a Gabrielei Cristea! Prezentatoarea TV și-a dezvăluit secretele culinare

„Nu e mare filozofie, doar răbdare să aveți, căci în rest ciorba se face singură.” Rețeta de ciorbă de burtă a Gabrielei Cristea! Prezentatoarea TV și-a dezvăluit secretele culinare
„Nu e mare filozofie, doar răbdare să aveți, căci în rest ciorba se face singură.” Rețeta de ciorbă de burtă a Gabrielei Cristea! Prezentatoarea TV și-a dezvăluit secretele culinare

Află din rândurile următoare care este rețeta de ciorbă de burtă a Gabrielei Cristea.

Gabriela Cristea a demonstrat în repetate rânduri că este o gospodină iscusită, care gătește cu drag pentru soțul și fetițele sale. Prezentatoarea TV împărtășește cu urmăritorii săi din mediul online rețelele sale pentru diverse mâncăruri, care sunt de-a dreptul delicioase.

De data aceasta, soția lui Tavi Clonda a gătit o ciorbă de burtă și a explicat întregul proces în mediul online.

Rețeta de ciorbă de burtă a Gabrielei Cristea

Citește și: „Este foarte gustoasă, este aromată și extrem de sănătoasă.” Rețeta de salată de ton cu anchois a Gabrielei Cristea. Un preparat care te ajută în lupta cu kilogramele în plus

Citește și: „Șmecheria este următoarea: dacă pui doar unt la topit, untul o să se ardă!” Rețeta de paste cu creveți și sos roșu a Gabrielei Cristea!

Ingrediente:

Potrivit informațiilor oferite de Gabriela Cristea în mediul online, pentru a pregătit ciorba de burtă avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • oase de vită;
  • burtă;
  • ouă;
  • smântână lichidă pentru gătit;
  • țelină;
  • morcovi;
  • ceapă;
  • boabe de piper;
  • foi de dafin;
  • oțet;
  • usturoi;
  • gogoșari.

De câteva

zile bune îmi spune soțul că și ar dori o ciorbă de burtă. Așa că am fost la cumpărături. O să vă arăt imediat de ce avem nevoie pentru o ciorbă de burtă delicioasă. Nu e mare filozofie, doar răbdare să aveți, căci în rest ciorba se face singură.

Avem nevoie de oase, oase din acestea, cum spun eu, genunchi, dar de vită, cu foarte multă măduvă.

Știu că poate la magazin o să încerce să vândă rasol de vită, dar nu este cel mai bun pentru că nu o să aveți ce să faceți cu carnea după. De asemenea, o să aveți nevoie de burtă, trebuie sa aveți exact cât vă trebuie. Dacă vreți mai multă carne, atunci mai multă burtă. Dacă vreți cu mai puțină carne, atunci mai puțină burtă. Avem nevoie de ouă, de asemenea, dar doar de gălbenușuri.

Smântâna lichidă din aceasta pentru gătit. Este obligatoriu să folosiți din aceasta, dacă nu vreți să se brânzească, cum se spune, ciorba. Mai avem nevoie de un pic de țelină. Niște morcovi, o ceapă și, de asemenea, piper mare, deci boabe de piper și foi de dafin.

Hai să începem. Înainte să începem procedura, am uitat să vă spun că o sa vă mai trebuiască oțet, dacă vreți să acriți ciorba, dar puteți pune oțet la masă și să acrească fiecare cât dorește și usturoi.

O sa vedeți că pun usturoiul în ciorbă. Direct, dar puteți să aduceți și mujdei la masă, ca oțetul. Este fix opțiunea voastră.”, a spus Gabriela Cristea.

 

Mod de preparare:

Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al ciorbei de burtă. Potrivit informațiilor sale, procesul este unul foarte simplu, dacă respecți rețeta, iar rezultatul este unul de-a dreptul delicios.

Hai să începem. Într-o cratiță mare, mare, cu apă, am curățat doi morcovi, am și un pic de țelină și o ceapă. Astea toate sunt doar de gust, pentru că le vom scoate din ciorbă. Am spălat bine oasele. Și le pun, evident, pe toate în cratiță și dăm totul la fiert pentru aproximativ 3 ore sau până cade măduva din os.

Tot acum, când facem supa, punem și câteva boabe de piper și, de asemenea, trei-patru-cinci frunze de dafin. După două ore și jumătate o să scoatem oasele și legumele și o să o strecurăm. Strecuratul este obligatoriu și vă recomand chiar să spălați oala, ca să rămână ciorba cât mai curată.

Citește și: Prognoza meteo luni, 8 decembrie 2025: Meteorologii ANM anunță temperaturi peste normalul perioadei și ploi slabe- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

Între timp am desfăcut burta din pachet și am aproximativ 2 kg de burtă. Atât o să pun eu. Pe care o spălăm bine înainte și o lăsăm la scurs înainte să o punem în ciorbă. Eu folosesc burtă prefiartă, curățată și tăiată fideluță, mi se pare mai simplu așa. Nu iau necurățată, pentru că e foarte complicat de curățat.

Hai să fim cinstiți, să ne mai ușurăm și noi sarcina. Am pus iarăși supa la fiert și adăugăm carnea (burta) pe care o mai lăsăm să fiarbă aproximativ 30- 40 de minute. E momentul să separăm ouăle de albuș și gălbenuș. Și, de asemenea, să adăugăm și smântâna. Între timp am scos și niște gogoșari acri pe care o să-i tai fâșii și am curățat și două căpățâni și jumătate de usturoi, pe care o să le rad.

Hai să începem să desfacem ouăle. 10 gălbenușuri amestecate bine, bine și punem și smântâna.

Amestecăm bine, bine oul cu smântâna. Am să mai adaug încă o jumătate de litru de smântână și amestec bine și acum este momentul să oprim ciorba noastră. Înainte să oprim focul, punem sare și piper. Punem ceva sare pentru că o să avem destul de multă ciorbă. Și un pic de piper. Oricum, o să își mai pună toată lumea la masă, atât cât dorește.

Dregem ciorba noastră cu oul și cu smântâna. Procedura este în felul următor: avem oala cu ouă și cu smântână și punem întotdeauna, 1- 2 polonice de ciorba, de zeamă din asta și întotdeauna așa și nu invers, pentru că trebuie încet, încet să aducem smântâna și oul la aceeași temperatură cu ciorba noastră, altfel vom avea niște brânză. Radem și câțiva morcovi. Călim morcovul în puțin ulei. Usturoiul îl dăm prin răzătoarea cea mai mică pe care o aveam în casă. Îl pun în ciorbița noastră și o să dau culoare galbenă foarte frumoasă ciorbei. De altfel, morcovul se va topi pentru că el este deja moale.

Am pus și niște gogoșari acriți, usturoiul dat pe răzătoarea mică. Tot la sfârșit pun și oțetul, nu foarte mult, pentru că fiecare poate să-și pună în farfurie atât cât dorește, să fie de acră ciorba. Este senzațională!”,  a spus Gabriela Cristea pe pagina sa de Facebook. 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

„Știți care este legătura dintre somon și portocale? O mâncare delicioasă!” Somon în sos de portocale. Rețeta lui Tavi Clonda cu ajutorul căreia și-a surprins soția

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Șoc în televiziune! A făcut infarct în direct și nu a mai putut fi salvat. Imaginile au șocat pe toată lumea

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Tragedie fără margini, după ce un copil în vârstă de doar 4 anișori și o femeie de 60 de ani, și-au găsit sfârșitul mult prea devreme! Incendiul izbucnit în casa lor, a fost mult prea periculos

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies