Cea mai bună rețetă de cușcuș. O mâncare de post ușor de gătit


Cușcușul se prepară imediat și merge alături de legume, carne sau pește. Noi vă învățăm cea mai simplă rețetă, pentru un cușcuș delicios.


In articol:

În ultima perioadă, cușcușul a început să fie apreciat și în România. Din ce în ce mai multe gospodine prepară diverse rețete cu acest ingredient, bogat în vitamine, minerale și fibre. Dacă vreți să preparați un prânz delicios sau o cină ușoară și rapidă, încercați neapărat să faceți cușcuș cu legume. Este o rețetă extrem de simplă, pentru care nu aveți nevoie de prea multă experiență în bucătărie.  

Cușcușul cu legume, o masă sănătoasă și gustoasă

Citeste si: DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe cușcușul

reteta cus cus

Citeste si: DESCOPERĂ: Rețete sandwich pentru drum

Cușcușul se fierbe repede, în apă sau în supă de legume sau de pui. Trebuie doar să puneți lichidul la fiert, adăugați ulei de măsline, unt și sare și apoi puneți cușcușul. 

Ca să vă orientați mai bine, trebuie să știți că la o cană de cușcuș, trebuie să folosiți o cană de apă. Cușcușul va fi fiert în aproximativ 5 minute. 

Este un aliment care se asortează cu legume, mai ales acum, în perioada postului. Cușcușul poate fi servit însă și alături de pește sau cu diferite fripturi. 

Dacă vreți să preparați o mâncare de post, iată ce ingrediente vă trebuie, pentru cel mai delicios cușcuș cu legume: 

Ingrediente pentru rețetă de cușcuș

  • 250 g cușcuș
  • un dovlecel
  • doi ardei grași
  • 3 morcovi
  • o ceapă
  • câteva roșii 
  • o jumătate de cub de concentrat de legume
  • 400 ml apă
  • 40 g unt
  • ulei de măsline

Cum se prepară cușcușul cu legume

Citeste si: DESCOPERĂ: Cum sau cu ce se mănâncă creveții

Cuscus cu legume jamila

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce poți înlocui pâinea. Ce alternative poți găsi cu ușurință

Curățați și spălați bine toate legumele. Într-o oală mai mare, puneți apă și adăugați morcovii, ardeii, dovlecelul, roșiile și ceapa, toate tocate mai mărunt. 

Adăugați și concentratul de legume și lăsați să fiarbă, aproximativ 20 de minute. Separat, într-o altă crăticioară, topiți untul, adăugați puțin ulei de măsline, apa fierbinte în care au fiert legumele și puneți cușcușul să fiarbă, pentru 5 minute. Acoperiți oala cu un capac. 

Nu uitați să amestecați din când în când, ca să nu se lipească. După ce cușcușul s-a fiert, îl amestecați ușor cu legumele fierte și gata, mâncarea poate fi servită!

Deasupra, puteți presăra pătrunjel verde, tocat mărunt, sau frunze de mentă proaspătă. Cușcușul se poate consuma atât fierbinte, cât și rece. Este la fel de gustos. 

Puteți înlocui garniturile de cartofi cu deliciosul cușcuș sau îl puteți consuma în loc de mămăligă.


Abonează-te pe

Citește și:

Cu ce poți înlocui PÂINEA. Ce alternative poți găsi cu ușurință

Brigitte l-a înșelat pe Florin Pastramă!? Cine este bărbatul care a intervenit între ei

Cum sau cu ce se mănâncă creveții

Cu ce poți înlocui CARNEA. Alege un al aliment sănătos că înlocuitor

Alimente cu puține calorii pe care le poți adăuga în dieta ta

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Carmen Grebenişan. "Nu a fost dragoste la prima vedere. Am fost amici timp de trei ani."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri